PVD atceļ cūku mēra karantīnu Nagļu pagastā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cūka.
Cūka. Foto: Reuters/ScanPix

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) atcēlis Āfrikas cūku mēra (ĀCM) karantīnu Rēzeknes novada Nagļu pagastā, kur šā gada 10.septembrī piemājas saimniecībā cūkām tika konstatēts ĀCM, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

PVD paziņojumā teikts, ka novietnes īpašnieks saskaņā ar noteiktajām prasībām ir likvidējis visas 12 cūkas, pabeidzis kūts mazgāšanu un dezinfekciju, tāpat saskaņā ar normatīviem veikti dzīvnieku klīniskie un laboratoriskie izmeklējumi.

Atceļot karantīnu, tiek atļauts no pārējām pagasta novietnēm izvest cūkas un cūkgaļas produkciju.

Kā ziņots, ĀCM šovasar skāris 212 mājas cūkas Rēzeknes, Mazsalacas, Ainažu, Staiceles, Ambeļu un Vecsalienas novadā. Savukārt mežacūku populācijā līdz šim slimība konstatēta 779 dzīvniekiem 44 novadu 136 pagastos Latgalē un Vidzemē.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, jo novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks. Šī kaite Latvijā iepriekš nekad nebija reģistrēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu