Eksperti: Personālo datoru tirgus trešajā ceturksnī piedzīvojis kritumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Globālais personālo datoru tirgus šā gada trešajā ceturksnī piedzīvojis kritumu, ņemot vērā ASV dolāra vērtības pieaugumu, kas negatīvi ietekmējis tirdzniecības apjomu, ceturtdien paziņoja tirgus izpētes kompānija «Gartner».

«Gartner» apkopotie dati liecina, ka trešajā ceturksnī pasaulē piegādāti 73,7 miljoni personālo datoru, kas ir par 7,7% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Uzņēmums norāda, ka personālo datoru tirgu pasaulē šogad negatīvi ietekmējis cenu pieaugums par aptuveni 10% saistībā ar ASV dolāra vērtības kāpumu attiecībā pret vietējām valūtām.

Reģioni, kuros ASV dolāra vērtības pieaugums negatīvi ietekmējis personālo datoru tirdzniecību, ir Eiropa, Japāna, Āfrika, Latīņamerika un Tuvie Austrumi, skaidro «Gartner».

Turklāt kompānija vēsta, ka «Microsoft» jaunās operētājsistēmas «Windows 10» nonākšana tirgū trešajā ceturksnī nav radījusi būtiski ietekmi uz personālo datoru tirdzniecību.

«Gartner» dati arī liecina, ka Ķīnas uzņēmums «Lenovo» iepriekšējā ceturksnī saglabājis savu statusu kā pasaulē lielākais datoru ražotājs ar 20,3% tirgus daļu.

Otro vietu ar 18,5% ieņem ASV «Hewlett-Packard» (HP).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu