Microsoft apstiprina vēl 2100 darba vietu likvidēšanu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Microsoft» ceturtdien apstiprināja, ka likvidēs vēl 2100 darba vietas, tuvojoties mērķim strādājošo skaitu kopumā samazināt par 18 000 jeb 14%.

Kompānija norādīja, ka 747 darba vietas tiks likvidētas Sietlā, bet pārējās ārvalstīs.

«Microsoft» līdz šim jau likvidējis 13 000 darba vietu, lielāko daļu likvidējot pērn iegādātajā Somijas mobilo telefonu ražotājā «Nokia».

Uzņēmums, kas kopumā nodarbina aptuveni 127 000 cilvēku, saistībā ar darba vietu likvidēšanu reģistrēs izdevumus aptuveni 1,1-1,6 miljardu dolāru apmērā.

«Microsoft» jau jūlijā paziņoja, ka likvidēs 18 000 darba vietu, šādu lēmumu skaidrojot ar nepieciešamību īstenot restrukturizāciju pēc pagājušajā gadā īstenotās «Nokia» pārņemšanas.

«Microsoft» vadītājs Satja Nadella norāda, ka darba vietu likvidēšana ir sāpīga, bet nepieciešama uzņēmuma jaunās stratēģijas īstenošanā.

Īstenojot reorganizāciju, «Microsoft» plāno vairāk koncentrēties uz viedtelefonu tirgu, kur uzņēmuma operētājsistēmai «Windows Phone» ir izdevies iegūt vien nelielu daļu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu