Latvijas Jauniešu dienās koncertēs slavenās Kelliju ģimenes pārstāvis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 18. līdz 20.septembrim Aizkrauklē norisināsies «Latvijas jauniešu dienas 2015», pasākuma apmeklētājiem piedāvājot daudzveidīgu pasākumu programmu, tostarp vairākus koncertus.

Savukārt par sestdienas, 19.septembra, vakara kulmināciju solās kļūt Maikla Patrika Kellija, jeb, kā viņš agrāk sevi dēvēja – Padija Kellija – un Rīgas Gospeļkora koncerts. Jāpiebilst, ka Maikls Patriks Kellijs 80. un 90. gados ir bijis slavenās grupas «The Kelly Family» solists.

Puisis ir iedziļinājies dažādās reliģijās - Korānā, arī budismā, bet vēlāk piedalījās svētceļojumā uz Lurdu, Pasaules Jauniešu dienās Romā 2000. gadā un Jauniešu festivālā Medžugorjē. 2003. gadā Patriks sarakstīja dziesmu Pray, Pray, Pray, kas iekļuva daudzos mūzikas topos. Drīz sekoja arī dziesmas Thanking Blessed Mary un Rain of Roses.

Otrs vakara koncerta dalībnieks – Rīgas Gospelkoris (dibinātāja Railī Orrava, diriģents Jānis Maslovskis) – ir pagājušā gada Pasaules Koru olimpiādes zelta medaļas ieguvēji un jau divpadsmit gadus koncertē Eiropā, kā arī ir vairākkārt devušies tūrēs uz gospeļmūzikas dzimteni – Amerikas Savienotajām Valstīm. Šo gadu laikā izveidojusies veiksmīga sadarbība ar vairākiem Lielbritānijas un ASV izpildītājiem, kuri piedalījušies kora organizētajā gospeļmūzikas festivālā Sing gospel, Latvia.

Gospeļkoris piedalījies projektos arī ar daudziem pašmāju mūziķiem – Renāru Kauperu, Anmary, Jāni Stībeli, Arni Medni, Denisu Paškeviču u.c. Kora izdotais DVD Silver & Gold ticis nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai kategorijā Labākais koncertieraksta video 2011.

Tāpat Latvijas jauniešu dienās varēs pieteikties darba grupās, ko vadīs Jānis Skutelis (Humora pēcpusdiena), Anatolijs Kreipāns (Futbols ar priesteriem), Matīss Akuraters (Perkusijas), Inga Raudinga (laikmetīgā deja) u.c.

Visa Latvijas jauniešu dienu programma atrodama pasākuma mājaslapā: www.jdaizkraukle2015.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu