«NP Foods» pirmajā pusgadā dubulto pārdošanas apmērus uz ASV

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas pārtikas ražotāju grupa «NP Foods» šogad pirmajā pusgadā ir dubultojusi pārdošanas apmērus ASV, pastāstīja «NP Foods» koncerna komunikācijas direktore Dana Erciņa-Užāne.

Viņa norādīja, ka uzņēmuma šā gada lielākais veikums ir ieiešana ASV tirgū, kur uzņēmuma produkti Ziemassvētku sezonā būs pieejami vienā no lielākajām piemājas veikalu ķēdēm. «Šobrīd «Laimas» produkti ir nopērkami ASV militāro bāžu veikalos, beznodokļu veikalos lidostās un citur. 2015.gada pirmā pusgada apgrozījums ASV ir dubultojies salīdzinājumā ar to pašu periodu 2014.gadā,» sacīja Erciņa-Užāne, piebilstot, ka šie ir pirmie panākumi ASV tirgū pēc vairāk nekā divu gadu darba, taču uzņēmumam vēl ir daudz darāmā šajā tirgū.

Tāpat Erciņa-Užāne sacīja, ka

uzņēmums šogad ir arī veiksmīgi iegājis Moldovas tirgū,

atrodot sadarbības partnerus, kas ir panākumu atslēga.

Vienlaikus viņa pastāstīja, ka līdz gada šā gada beigām uzņēmums par 15% plāno audzēt eksporta apmēru uz Izraēlu salīdzinājumā ar pērno gadu, bet uz Apvienoto Karalisti un Īriju - par 10%.

«NP Foods» grupu veido uzņēmumi «Laima», «Gutta», «NP Foods», «Staburadze», «Staburadze konditoreja», «Saldumu tirdzniecība», « NP Logistics», «Margiris» un «Detente». Tas ir Latvijas lielākais vadības uzņēmums saldumu un dzērienu nozarē. «NP Foods» pieder Norvēģijas kompānijai «Orkla». «NP Foods» grupa pagājušajā gadā strādāja ar 71,601 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa saruka 7,1 reizi un bija 99,7 tūkstoši eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu