«Sony» pārdevis vairāk nekā desmit miljonus «PlayStation 4»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas elektronikas uzņēmums «Sony Corp.» trešdien paziņoja, ka mazāk nekā gada laikā pasaulē pārdevis vairāk nekā desmit miljonus jaunākās paaudzes videospēļu konsoļu «PlayStation», kas kompānijai ir rekordaugsts līmenis.

«PlayStation 4» konsole tirgū nonāca pērnā gada novembrī, un tās tirdzniecības sākšana ASV un citos tirgos palīdzējusi kompānijai uzlabot finansiālo stāvokli pēc «PlayStation 3» vājā tirdzniecības apjoma.

Analītiķi norāda, ka, piemēram, konkurentam «Nintendo Co.» bija nepieciešams vairāk nekā gads, lai pārdotu 5,86 miljonus «Wii U» videospēļu konsoļu, kas tirgū nonāca 2012.gada nogalē.

«Sony» jaunāko videospēļu konsoli Japānas tirgū laida vien 22.februārī - vairāk nekā četrus mēnešus pēc debijas ASV un citos tirgos.

Uzņēmums norāda, ka šāds lēmums bija pieņemts, lai sniegtu spēļu izstrādātājiem vairāk laika konsoles izpētei Japānas videospēļu tirgū, kur pieprasītākās spēles bieži vien atšķiras no ASV un Eiropā populārākajām.

Jau ziņots, ka vien dienu pēc «PlayStation 4» debijas Ziemeļamerikas tirgū «Sony» pārdeva vairāk nekā vienu miljonu ierīču.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu