Ķīnā visvairāk pārdod vietējā ražotāja Xiaomi telefonus (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas viedtālruņu ražotājs «Xiaomi» («Sjaomi»), kas ir mazpazīstams Rietumvalstīs, 2. ceturksnī ieņēma pirmo vietu Ķīnā pārdoto viedtālruņu skaita ziņā, atņemot šo pozīciju Dienvidkorejas tehnoloģiju gigantam «Samsung Electronics Co.», otrdien paziņoja tirgus pētījumu kompānija «Canalys».

Ķīnā 2. ceturksnī tika pārdoti 15 miljoni «Xiaomi» viedtālruņu, vairāk nekā trīs reizes pārsniedzot pērnā gada 2. ceturksnī pārdoto šīs firmas viedtālruņu skaitu. «Xiaomi» šai ziņā pārspēja «Samsung», kas vairāk nekā divus gadus bija līderis pēc Ķīnā pārdoto viedtālruņu skaita, kā arī Ķīnas firmas «Lenovo» un «Huawei».

No aprīļa līdz jūnijam Ķīnā tika pārdoti 13,2 miljoni «Samsung» viedtālruņu, bet analogā periodā pērn - 15,5 miljoni. Pārdoto «Lenovo» viedtālruņu skaits bija par apmēram diviem miljoniem mazāks.

Kompānija «Xiaomi» ir mazpazīstama Eiropā un Ziemeļamerikā, jo gandrīz visus savus viedtālruņus pārdod Ķīnā, tomēr šī kompānija ir kļuvusi par piekto lielāko viedtālruņu ražotāju pasaulē.

Xiaomi dibinātājs un vadītājs Lei Jun
Xiaomi dibinātājs un vadītājs Lei Jun Foto: Reuters/ScanPix
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu