Rīgas namu pārvaldnieks pārsūdzējis Valsts kontroles revīzijas rezultātus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Pašvaldības uzņēmums «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) ir pārsūdzējis Valsts kontroles (VK) veiktās revīzijas rezultātus, informēja VK sabiedrisko attiecību speciāliste Ilva Liepiņa-Milzarāja.

VK norāda, ka tādējādi tiek novilcināta revīzijas ziņojuma publiskošana.

Pēc iestādes domām, uzņēmums klaji demonstrē vēlmi slēpt daļu ziņojumā ietvertās informācijas,

kuru sabiedrībai ir tiesības zināt.

Tuvākajā laikā VK plāno izskatīt uzņēmuma paustos iebildumus un vistuvākajā laikā arī publiskos pašu revīzijas ziņojumu.

RNP norāda, ka VK ziņojumā ir būtiski trūkumi un lūdz respektēt uzņēmuma tiesības un tiesiskās intereses, informēja uzņēmuma pārstāve Santa Vaļuma. Viņa skaidro, ka ziņojuma publiskošanu kavē ieilgušās diskusijas ar VK pārstāvjiem, kurās RNP norāda uz nepareiziem un nekorektiem secinājumiem, kādi izteikti revīzijas ziņojumā.

«RNP uzskata, ka VK veiktais darbs ir ļāvis identificēt atsevišķas problēmas, un uzņēmums pie to novēršanas jau iepriekš ir strādājis un turpina strādāt. Diemžēl

revīzijas gaitā nācās konstatēt, ka VK nevēlas skatīt un analizēt pārvaldības procesus pēc to jēgas un būtības,» pauž uzņēmuma pārstāve.

Jau ziņots, ka VK revīzijas laikā pašvaldības SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» konstatējusi trūkumus iekšējās uzskaites sistēmā, veicot neskaidru izmaksu pozīciju pārdali un nepamatotu izmaksu iekļaušanu dzīvojamo māju ikgadējos pārskatos, aģentūru LETA informēja RNP pārstāve Vaļuma.

VK sagatavojusi 23 ieteikumus RNP darba uzlabošanai, un RNP valdes priekšsēdētājs Ivo Lecis norāda, ka atbilstoši VK ieteikumiem uzņēmumā tiks ieviesti stingrāki kontroles procesi.

VK vēl pirms revīzijas pabeigšanas un ziņojuma publicēšanas vērsusies prokuratūrā par uzņēmumā konstatētajiem pārkāpumiem.

Pašvaldības SIA RNP tika izveidots 2010.gada 29.decembrī, apvienojot 15 pašvaldības namu pārvaldes. Uzņēmums tika nodibināts, lai nodrošinātu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanu pēc vienotiem principiem un uzlabotu pašvaldības sniegto pakalpojumu kvalitāti dzīvojamo māju pārvaldīšanā. Uzņēmums apkalpo apmēram 170 000 klientu, un RNP pārvaldījumā ir aptuveni 4300 dzīvojamās mājas ar kopējo apsaimniekojamo platību virs 8 000 000 kvadrātmetru. RNP ir lielākais dzīvojamo māju apsaimniekotājs Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu