Grieķija samaksā SVF aizdevuma procentu maksājumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Grieķija ceturtdien veikusi parāda procentu maksājumu noteiktajā termiņā, pavēstīja Starptautiskais Valūtas fonds (SVF).

«Grieķija ir samaksājusi procentu maksājumu, kas šodien pienācās SVF,» teikts fonda paziņojumā. SVF no Grieķijas saņēmis 186,3 miljonus eiro.

Šī ir pirmā reize kopš jūnija, kad Grieķija veikusi maksājumu SVF noteiktajā termiņā.

Finansiālās grūtībās nonākusī Grieķija nokavēja 1,5 miljardu eiro maksājumu 30.jūnijā, kļūstot par pirmo attīstīto valsti, kas nav atmaksājusi aizdevumu SVF. Pēc mazāk nekā divām nedēļām Grieķija neveica vēl 456 miljonu maksājumu SVF.

Tad SVF slēdza Grieķijai pieeju palīdzības programmas resursiem.

Patlaban Grieķija cenšas panākt vienošanos ar saviem kreditoriem par jaunu palīdzības programmu. Grieķijai vajadzīga vienošanās līdz 20.augustam, kad tai jāatmaksā apmēram 3,4 miljardi eiro Eiropas Centrālajai bankai.

Tikmēr Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs un Francijas prezidents Franusā Olands ceturtdien vienojās, ka Atēnām un starptautiskajiem kreditoriem jāvienojas par jauno palīdzības programmu tūlīt pēc 15.augusta.

Abi līderi tikās paplašinātā Suecas kanāla atklāšanas pasākumā Ēģiptē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu