VVD joprojām atsakās maksāt par martā padarītu darbu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Inga Koļegova tomēr nav izpildījusi jūlija sākumā solīto. Izrādās, ka par spīti publiskiem apliecinājumiem VVD joprojām atsakās samaksāt par uzņēmuma SIA «Skonto Būve» paveikto Inčukalna sērskābā gudrona dīķu projektā, informēja «Skonto būve».

Kā zināms, 1. jūlijā I. Koļegova ar mediju starpniecību izplatīja paziņojumu, ka par martā veiktajiem darbiem Inčukalna gudrona dīķu projektā uzņēmumam SIA «Skonto Būve» tiks samaksāts, kad VVD saņems apliecinājumu par AS «Swedbank» izsniegtajām garantijām (ziņu aģentūra LETA, 01.07.2015.). Tas dienestam tika iesniegts jau 3. jūlijā.

Par spīti tam, ka apliecinājums ir saņemts un par līguma nosacījumu pārkāpšanu pret VVD uzņēmums jau ir vērsies ar prasību tiesā, dienesta vadītāja joprojām apmaksu neveic. Jāņem vērā arī tas, ka noteikts arī līgumsods par kavētiem maksājumiem – 1841 eiro par katru nokavēto dienu.

Kā ziņots, «Skonto būve» Inčukalna sērskābā gudrona dīķu projektā darbu turpināja arī pēc tam, kad VVD prettiesiski paziņojis par objekta pārņemšanu savā valdījumā.

Kā to apliecina parakstītais inventarizācijas akts, pasūtītājs un uzņēmumi ir korekti pārliecinājušies par iesaistīto pušu īpašumiem, mantu objekta teritorijā un utilizēšanai sagatavotā gudrona apjomu. Minētais dokuments nekādā veidā nav un nevar būt pamats darbu pārtraukšanai un līguma laušanai, norādīja Sokolova.

Viņa norādīja, ka VVD lēmums par līguma laušanu ar uzņēmumu «Skonto būve» ir prettiesisks, nepamatots un balstīts vēlmē izvairīties no pienākuma samaksāt par jau paveikto darbu, kuru ir saskaņojis gan pasūtītājs, gan tā pārstāvis - inženieris. Pasūtītājs ar šo rīcību turpina apzināti likt šķēršļus veiksmīgai projekta īstenošanai, liedzot plānotajā apmērā pabeigt sanāciju. «Skonto būve» savu iespēju robežās turpinās līgumā paredzēto darbu izpildi.

Jau ziņots, ka VVD pagājušajā nedēļā sāka Inčukalna sērskābā gudrona dīķu pārņemšanu no uzņēmuma «Skonto būve», ņemot vērā, ka līgums par sanācijas darbu veikšanu no VVD puses pārtraukts pirms divām nedēļām un uzņēmums par to tika informēts.

VVD projekta vadītāja Baiba Rosicka aģentūrai LETA sacīja, ka tiek veikta objekta inventarizācija, lai noskaidrotu, kāda un kam piederoša tehnika tajā atrodas, kā arī lai piefiksētu paveikto darbu apjomu un pašreizējo situāciju objektā.

Rosicka piebilda, ka pēc tam, kad būs noskaidrots atlikušo veicamo darbu apjoms, VVD varēs izsludināt jaunu iepirkumu un meklēt uzņēmēju, kurš būs gatavs pabeigt gudrona dīķu sanāciju.

Kā ziņots, 6.jūlijā SIA «Skonto būve» iesniedza prasības pieteikumu tiesā pret VVD par to, ka VVD apzināti pārkāpis līguma nosacījumus un nepamatoti atteicies noteiktajā termiņā samaksāt par martā veiktajiem darbiem Inčukalna sērskābā gudrona dīķu projektā.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā iesniegts prasības pieteikums par darba samaksas un kavējuma līgumsoda piedziņu 1,85 miljonu eiro apmērā. Iepriekš VVD aizturēja darba samaksas izmaksu 1,8 miljonu eiro apmērā «Skonto būvei» par martā veiktajiem sanācijas darbiem Inčukalnā.

Savukārt VVD 8.jūlijā nosūtījis SIA «Skonto būve» paziņojumu par līguma izbeigšanu projektā «Vēsturiski piesārņoto vietu «Inčukalna sērskābie gudrona dīķi» sanācijas darbi».

VVD ir pieņēmis šādu lēmumu, ņemot vērā uzņēmēja paziņojumus un rīcību, kas vērsta uz līguma saistību nepildīšanu. Rūpīgi izvērtējot alternatīvas, šobrīd līguma izbeigšana VVD ieskatā ir vienīgais risinājums, lai pabeigtu piesārņotās vietas sanāciju un nezaudētu Eiropas Savienības finansējumu.

Komentējot līguma izbeigšanas iemeslus, VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova uzsver, ka «garās un laikietilpīgās sarunās un sarakstēs ar «Skonto būvi» VVD guva pārliecību, ka uzņēmums nespēj un nevēlas pildīt līgumu, tostarp sanācijas darbu veikšanu Ziemeļu dīķī».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu