Pētījums: viesnīcas Rīgā vērtē kā vienas no labākajām pasaulē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Viesnīcas Rīgā tiek vērtētas kā vienas no labākajām pasaulē, liecina revīzijas pakalpojumu un uzņēmējdarbības konsultāciju sniedzēja «PricewaterhouseCoopers» («PwC») veiktais pētījums.

Pēc pētījuma rezultātiem, četrzvaigžņu viesnīcu kategorijā Rīgai ir ierindojusies pirmajā vietā pasaulē, savukārt visu kategoriju (triju, četru un piecu zvaigžņu) viesnīcu reitingā, Rīga ir devītajā vietā pasaulē.

Pilsētu reitingu, pēc tajā esošo viesnīcu tiešsaistes vērtējumiem, nosaka tiešsaistes reputācijas indekss «Global Review Index TM» (GRI). Pētījuma dati liecina, ka Rīga ar GRI 82,61% apmērā Centrālās un Austrumeiropas reģionā kopumā ir ceturtajā vietā, bet četrzvaigžņu viesnīcu kategorijā Rīga ar GRI 86,51% ir saņēmusi augstāko vērtējumu pasaulē.

Pētījumā Rīgas viesnīcas ir saņēmušas augstākos vērtējumus tādos kritērijos kā atrašanās vieta, tīrība un kopējā vērtība. Taču zemāko vērtējumu Rīgas viesnīcas saņēmušas par istabu un numuriņu kvalitāti.

Pētījumā pirmajā vietā pasaulē ir ierindojusies Keiptauna (Dienvidāfrikas Republika), otrajā vietā - Viļņa, bet trešajā vietā ir Johannesburga (Dienvidāfrikas Republika). Pirmajā desmitniekā no Eiropas vēl ir iekļuvušas Edinburga, Prāga, Varšava un Lisabona.

Pētījuma dati iegūti no 142 ceļojumu aģentūrām un viesnīcu vērtēšanas mājaslapām laikaposmā no 2014.gada līdz 2015.gada 28.februārim. Pētījumā izmantoti vērtējumi par triju, četru un piecu zvaigžņu viesnīcām 48 pilsētās četros pasaules reģionos: Centrālajā un Rietumeiropā, Austrumeiropā, Tuvajos Austrumos, Āfrikā un Indijā.

«PwC» ir reģistrēts 1993.gadā, un kompānijas pamatkapitāls ir 943,4 tūkstoši eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Ungārijas «PricewaterhouseCoopers Konyvvizsgalo Kft».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu