«Latvijas Gāze»: KVV nav veicis kārtējo maksājumu; daļu parāda sola segt pirmdien

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Liepājas metālapstrādes uzņēmums «KVV Liepājas metalurgs» (KVV) nav veicis kārtējo maksājumu 157 tūkstošu eiro apmērā dabasgāzes apgādes kompānijai «Latvijas Gāze» par patērēto dabasgāzi, kuram termiņš bija piektdien, 3.jūlijā, sacīja «Latvijas Gāzes» preses sekretārs Vinsents Makaris.

Viņš norādīja, ka līdz pirmdienas pēcpusdienai «Latvijas Gāze» nav veikusi kārtējo maksājumu, tāpēc izveidojies parāds 157 tūkstošu eiro apmērā. Tāpat neesot saņemta vēstule ar piedāvātu parāda atmaksas grafiku, taču KVV pārstāvji esot mutiski solījuši daļu parāda segt pirmdien.

Pēc Makara teiktā, ja KVV solījumu turēs, «Latvijas Gāze» nesūtīs uzņēmumam brīdinājumu par piegādes atslēgšanu, taču, ja maksājums pirmdien saņemts netiks, otrdien, 7.jūlijā, «Latvijas Gāze» nosūtīs KVV oficiālu brīdinājumu.

KVV pārstāve Inese Ozoliņasacīja, ka kompānijai patlaban nav parādu «Latvijas Gāzei» - ir tikai tekošie maksājumi, nākamais no kuriem jāveic līdz 15.jūlijam. Vienlaikus gan nepārtraukti turpinās sarunas ar energokompānijām «Latvijas Gāze» un «Latvenergo» par rēķiniem un maksājumiem.

KVV maksājumus bija kavējis arī «Latvenergo».

Jau ziņots, ka šogad šogad 6.martā notika svinīgais KVV darbības atklāšanas pasākums un līdz maija vidum KVV bija saražojis 90 tūkstošus tonnu tērauda armatūras velmētavā. Līdz ar ražošanas atsākšanu tēraudkausēšanas cehā maija pirmajā pusē kopējais darbinieku skaits uzņēmumā sasniedza 960 cilvēku, taču pēcāk kompānija paziņoja, ka samazina ražošanas jaudu saistībā ar metāllūžņu cenu pieaugumu, elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes apmēru, kā arī sniegtiem neprecīziem aprēķiniem un neatklātām visām niansēm no maksātnespējīgā «Liepājas metalurga» ražotnes pārdevējiem. Patlaban darbu kompānijā turpina vairāk nekā 600 strādnieku.

Līgums par «Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai KVV tika parakstīts pērn 2.oktobrī. Ukrainas uzņēmums par «Liepājas metalurga» pamatražotni apņemies maksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu