«airBaltic» plāno palielināt tiešo lidojumu galamērķu skaitu no Rīgas, Tallinas un Viļņas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Aviosabiedrība «airBaltic» līdz 2021.gadam plāno piedāvāt 60 tiešo lidojumu galamērķus no Rīgas, kā arī 11 no Tallinas un Viļņas, par «airBaltic» izaugsmes plāniem stāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

Kā stāstīja Gauss, līdz 2021.gadam papildus jau esošajiem 54 tiešo lidojumu galamērķiem no Rīgas plānots atvērt lidojumus arī uz Abū Dabī, Almati, Jekaterinburgu un citiem galamērķiem.

Tikmēr četru galamērķu vietā no Tallinas līdz 2021.gadam tiek plānots atvērt tiešos lidojumus arī uz Stokholmu, Oslo, Viļņu, Kopenhāgenu, Amsterdamu, Briseli un Varnu. Savukārt no Viļņas bez jau esošajiem lidojumiem uz Rīgu un Amsterdamu plānoti jauni lidojumi uz Helsinkiem, Varšavu, Tallinu, Parīzi, Briseli, Berlīni, Kopenhāgenu, Stokholmu un Oslo.

Runājot par lidojumiem trīs Baltijas valstu starpā, Gauss norādīja, ka mazos attālumos svarīga ir pārvadājumu intensitāte. Līdz ar to pašreizējo piecu ikdienas lidojumu vietā posmā Rīga-Tallina un Rīga-Viļņa līdz 2021.gadam plānots nodrošināt astoņus lidojumus dienā, bet maršrutā Tallina-Viļņa tiks nodrošināti seši lidojumi dienā.

«airBaltic» ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā un pērn apgrozīja 254 miljonus eiro, bet nopelnīja - 10,7 miljonus eiro. Uzņēmuma galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.b

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu