Streļčenoka dīvainā rīcība esot redzama ar neapbruņotu aci (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V) atbalsta Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) ieceri rosināt izveidot komisiju, kas izvērtēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka atbilstību ieņemamajam amatam.

Streļčenoka dīvainais vadības stils redzams ar nepabruņotu aci, kad viņš medijos vairāk parādās nevis ar informāciju par KNAB panākumiem korupcijas apkarošanā, bet gan ar ziņām par cīņu pret saviem darbiniekiem, norāda politiķis. To ir bijis iespējams novērot ikvienam iedzīvotajam, norāda Latkovskis, kurš cer, ka Ministru kabinets atbalstīs Straujumas rosinājumu un ka izveidošanas gadījumā komisija rīkosies profesionāli.

Kā ziņots, Straujuma šodien žurnālistiem paziņoja, ka viņa piedāvās valdībai lemt par šādas komisijas izveidošanu. Pamats komisijas izveidošanai un Streļčenoka vērtēšanai esot vispārējie vadības principi - viņa atbilstība ieņemamajam amatam.

«Ar to es gribu noņemt jebkādas politiskās spekulācijas, ka valdības vadītājs ietekmē KNAB,» skaidroja Straujuma.

Viņasprāt, cilvēkiem, kas nav saistīti ar politiku, ir jāizvērtē, vai Streļčenoks kā vadītājs rīkojas atbilstoši.

Komisiju varētu vadīt vai nu ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, vai kāds viņa nozīmēts virsprokurors.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu