Ķīnā izstrādāts telefons ar rekorda cienīgu bateriju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Moderno viedtālruņu vājais punkts ir baterijas resursi - veiktspējas un krāšņo augstas izšķirtspējas ekrānu dēļ reti kurš telefons bez lādēšanas spēj izturēt ilgāk par divām dienām.

Apzinoties problēmu un cenšoties izdabāt patērētājiem, Ķīnas mobilo telefonu ražotājs Oukitel ir ieplānojis izlaist viedtālruni, kas apgādāts ar 10 000 mAh bateriju. Izņemot to, ka telefons darbosies Android vidē un rūpnīcā tiks apgādāts ar jaunāko šīs operētājsistēmas versiju 5.1 Lollipop, vairāk nekas par ierīci nav zināms, atsaucoties uz Cnews, ziņo Newsru.com.

PhoneArena tikmēr esot sazinājušies ar Oukitel un vaicājuši, cik liels un cik smags būs viedtālrunis. Atbildē izdevums saņēmis attēlu ar viedtelefona prototipu, taču tā precīzu svaru un gabarītus kompānija neatklāj. PhoneArena vien secinājuši, ka telefons nav tik liels, kā varētu gaidīt.

Modernajos viedtālruņos bateriju ietilpība ir krietni mazāka nekā izziņotajā Oukitel ierīcē. Tā, piemēram, Samsung Galaxy S6 ir 2550 mAh baterija, Apple iPhone 6 - 1810 mAh, savukārt Sony Xperia Z3 - 3100 mAh. 10 000 miliampērstundu ietilpība parasti ir ārējiem akumulatoriem jeb tā dēvētajām enerģijas bankām.

Jāpiezīmē, ka viedtelefoni ar bateriju, kuras energoietilpība ir virs vidējā rādītāja, ir sastopami jau šodien. Piemēram, cita ķīniešu giganta Lenovo piedāvājumā ir vairāki telefoni ar 4000 mAh bateriju. Pēc PhoneArena informācijas šādi aprīkots telefons bez uzlādes caurmērā spēj darboties trīs diennaktis.

Oukitel, kā nosaukums mūsu pusē nav diez cik labi zināms, tuvāko trīs līdz piecu gadu laikā plāno kļūt par trešo lielāko viedtālruņu ražotāju pasaulē. Pagaidām kompānijas piedāvājumā gan ir tikai trīs viedās ierīces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu