Īpatnējas skolēnu izklaides mulsina tūristus (56)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Zviedrija ir latviešu tūristu iecienīts galamērķis. Izņēmums nav arī galvaspilsēta Stokholma, kur jūnija sākumā var novērot kādu visai savdabīgu parādību. Runa ir par skolēnu izklaidēm, svinot izglītības iestādes pabeigšanu.

Pēdējās dienās daudzus Stokholmas viesus pārsteigušas ielās izbraukušās smagās mašīnas, kuru kravas nodalījumā sakāpuši vairāki desmiti skolēnu.

Šīs kravas mašīnas nevar nepamanīt, jo tās pavada ļoti skaļa, apdullinoša mūzika, jauniešu spiegšana, kliegšana un dziedāšana.

Foto: TVNET lasītājs

Atbilstoši jauniešu uzskatiem un izlaiduma tēmai izrotātās mašīnas lēnā garā pārvietojas pa pilsētas centru, vietām uz brīdi piestājot un ļaujot skolēniem izspiegties pēc sirds patikas. Šķiet, ka

kārtīgie skolas solā sēdējušie jaunieši beidzot pa īstam atdzīvojušies.

Jauniešu pilnās kravas automašīnas pārvietojas pa pilsētas ielām un tiltiem, atdzīvinot arī parasti tik rimto stokholmiešu dzīvi.

Jautrība prasījusi arī upurus

Stokholmā dzīvojošie latvieši skaidro, ka šāda absolventu izklaide Zviedrijā esot iecienīta jau ilgāku laiku. Tā noteikti nav pēdējo gadu parādība.

Jauniešu braucieni esot sava veida satricinājums citādi mierīgajā un prognozējamā zviedru ikdienā.

Tādā veidā jaunieši demonstrē savas tiesības uz brīvību un «lielo» dzīvi, kas sāksies pēc skolas beigšanas.

Foto: TVNET lasītājs

Esot dzirdēts, ka jauniešu izklaides pilsētas centrā bijušas pat aizliegtas.

Tas saistīts ar negadījumiem, kas pie lielās jautrības, jauniegūtās brīvības sajūtas un, atklāti runājot, arī lielā alkohola daudzuma esot visai iespējami.

Izklaide divu nedēļu garumā

Īpatnējie transportlīdzekļi, kas izrotāti ar dažādiem plakātiem un saukļiem, Stokholmas ielās esot redzami aptuveni divas nedēļas. Vasaras sākums ir laiks, kad skolās notiek izlaidumi, un jaunieši, priecīgi par izglītības iestādes beigšanu, dodas braucienā pa pilsētu.

Braucēji esot ne tikai vidusskolu beidzēji, bet arī bakalaura grādu ieguvēji.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu