Auces novada pagastos pagaidām nobalsojuši tikai daži desmiti (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Auces novadā vairākos pagastos atvērtajos Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu iecirkņos līdz šim balsotāju skaits mērāms tikai desmitos, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājas lapā.

Auces novadā ir reģistrēts 5851 balsotājs, trijos no tiem nepilni 400 balsotāju, bet vienā - nepilni 300. Jaunākais vēlētāju aktivitātes rādītājs liecina, ka Auces novadā nobalsojuši 15,4% balsstiesīgo. Vienā no pagasta iecirkņiem nobalsojuši 45, 47 un 18 balsstiesīgo.

«Auces lielākajā iecirknī apgrozība ir visu laiku, laukos ir mazāk, bet tur daudzi ir izbraukuši, un balsot var tikai pēc sarakstiem noteiktā vēlēšanu iecirknī. Ukros piemēram bija 24 cilvēki nobalsojuši līdz plkst.11, Lielaucē - 25, Īlē - ap 30. Bet viņiem tā ir vienmēr - līdz simtam dienā,» stāstīja Auces novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Jānis Bensons.

Viņš norāda, ka daudzi jauni cilvēki dzīvo Rīgā, bet balsot var tikai reģistrētajā dzīvesvietā. «Rīgā jau ir daudzi no laukiem, ja tāds labs laiks, aizbrauc uz jūrmalu, neatbrauc uz šejieni. Tā ir dzīves realitāte,» viņš pauda.

Pirms vēlēšanām bija iespējams mainīt iecirkni, bet tas bija jāizdara līdz noteiktam laikam.

Aucē komisijas locekļi prognozēja, ka būs labi, ja novadā sestdien uz vēlēšanām atnāks 30% balsstiesīgo.

EP vēlēšanās līdz sestdienas plkst.12 Latvijā nobalsojuši kopumā 254,8 tūkstoši vēlētāju jeb 17,31% no kopējā vēlētāju skaita, liecina CVK apkopotie dati.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu