«Tesla» vadītājs saņemto valdības atbalstu nodēvē par grašiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV elektrisko automašīnu ražotāja «Tesla Motors» vadītājs Elons Masks otrdien norādīja, ka viņa uzņēmumiem nav nepieciešams saņemtais aptuveni 4,9 miljardu dolāru (4,5 miljardu eiro) valdības atbalsts, taču attaisnojis šīs palīdzības pieņemšanu, jo veic «tīras» enerģijas ieguves tehnoloģiju attīstīšanu.

Masks arī uzsver, ka saņemtais finansējums ir «graši» salīdzinājumā ar to, ko saņem naftas un gāzes nozare.

«Ja man rūpētu subsīdijas, tad es būtu darbojies naftas un gāzes nozarē,» intervijā laikrakstam «LA Times» norādīja Masks, kas vada ne tikai «Tesla», bet arī uzņēmumus «SpaceX» un «SolarCity».

Viņš sacīja, ka «Tesla» un «SolarCity» plāno paātrināt tīras enerģijas attīstību.

«Beigu beigās cilvēcei nebūs izvēles, kā pāriet uz atjaunojamu enerģiju. Jautājums ir tikai kad un cik daudz postījums būs nodarīts starp šo brīdi un šo pāreju,» uzsver Masks, piebilstot, ka abu uzņēmumu saņemtās subsīdijas ir «graši», salīdzinot ar valdības atbalstu citām nozarēm.

«Apbrīnojami ir tas, ka mani uzņēmumi bijuši veiksmīgi, neskatoties uz tik niecīga valdības atbalsta saņemšanu salīdzinājumā ar mūsu konkurentiem,» norāda Masks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu