Būvvaldē iesniegti dokumenti «Gaismas pils» nodošanai ekspluatācijā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kultūras ministrija (KM) šodien iesniegusi nepieciešamos dokumentus Rīgas būvvaldē, lai saņemtu gala lēmumu par jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas nodošanu ekspluatācijā, pastāstīja kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dagnija Grīnfelde.

Iepriekš KM dokumentus gatavojās iesniegt jau 16.maijā, taču process aizkavējies «tehnisku iemeslu dēļ».

Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs apliecināja, ka dokumenti šodien ir saņemti un nodoti būvinspektoriem izvērtēšanai. Iesniegtā dokumentācija tiks izvērtēta divu nedēļu laikā - ja visi nepieciešamie dokumenti un atzinumi būs saņemti, divu nedēļu laikā tiks sasaukta pieņemšanas ekspluatācijā komisija, kas dosies uz objektu un klātienē pārbaudīs, vai «Gaismas pils» uzbūvēta atbilstoši projektam un normatīvo aktu prasībām.

Jau ziņots, ka marta vidū KM solīja, ka jauno bibliotēkas ēku varēs nodot ekspluatācijā paredzētajā laikā - marta beigās vai aprīļa sākumā, taču Valsts ugunsdzēsības un drošības dienesta (VUGD) speciālisti konstatēja nepilnības ēkas ugunsdrošības prasībās.

No LNB ēkas būvniecībā iesaistītajām pusēm dokumentus un skaidrojumus par neatbilstību novēršanu vai kompensējamo pasākumu ieviešanu VUGD saņēma tikai aprīļa sākumā. Pēc to saņemšanas dienests sniedzis pozitīvu atzinumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu