Straujuma tiksies ar KNAB priekšnieku un viņa vietnieci (16)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai pārrunātu ieilgušo konfliktu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), premjere Laimdota Straujuma («Vienotība») ceturtdien tiksies gan ar biroja priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku, gan ar viņa vietnieci Jutu Strīķi, pastāstīja premjeres preses sekretāre Džeina Tamuļeviča.

Streļčenoks ierosinājis kārtējo disciplinārlietu pret Strīķi pēc tam, kad viņa ar tiesas lēmumu tika atjaunota darbā. KNAB šefs Strīķi kopumā no amata atbrīvoja trīs reizes, pirmos divus KNAB vadītāja lēmumus toreizējais premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») atcēla.

Valdības vadītāja iepriekš uzsvēra, ka «tik absurda situācija sen nav Latvijas iestādēs redzēta, ka ilgstoši divi vadītāji nespēj strādāt un noskaidro savstarpējās attiecības».

Pagājušajā nedēļā Straujuma tikās ar ģenerālprokuroru. Paredzēts, ka pēc tikšanās ar abām KNAB amatpersonām Straujuma ar Kalnmeieru tiksies atkārtoti.

Iepriekš premjere arī norādījusi, ka būs jādomā par KNAB vadītāja nomaiņu, ja viņš nespēs mainīt savu attieksmi, kā tas ir bijis līdz šim. Viņa uzsvēra, ka Strīķe ir atgriezusies darbā ar tiesas lēmumu, un tādējādi Streļčenokam jāmeklē kļūdas savā attieksmē.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu