Chevrolet rāda muskuļus ar jauno Camaro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikā dienas gaismu nupat ieraudzījusi muskuļmašīnas Chevrolet Camaro jaunā paaudze. Auto ir ne tikai svaiga āriene, bet arī jauns dzinēju klāsts un citi labumi.

Sestās paaudzes Camaro ievērojami atšķiras no priekšgājēja, lai arī no pirmā skatiena tā varbūt neizskatās. Pirmārt auto ir krietni mazāks, nedaudz vieglāks un tagad ir pieejams arī ar 2 litru četru cilindru benzīna motoru. Īstam muskuļauto šāda opcija gan īsti nepiestāv, tomēr tas ir tas, kas šobrīd notiek autobūves industrijā, un to sauc par motoru darba tilpuma samazināšanu.

Lai vai kā, jaunais modelis vismaz bāzes versijā ir par 90 kilogramiem vieglāks nekā iepriekšējās paaudzes analogs un sver 1597 kilogramus. Pie tam 60,5 kilogramu svara ietaupījums panākts, izmantojot modernākas šasijas konstruēšanas metodes, kas vienlaikus paaugstinājušas virsbūves stingrību. Camaro ir 4784 milimetrus garš, 1987 milimetrus plats un 1348 milimetrus augsts, kas ir attiecīgi par 57, 20 un 28 milimetriem mazāk. Riteņu bāze paaudžu maiņas rezultātā ir sarukusi par 41 mm, bet tāpat ir diezgan liela - 2811 milimetri.

Gabarītu izmaiņas

2016 Camaro

2015 Camaro

Garums (mm):

4784

4841

Platums (mm):

1897

1917

Augstums (mm):

1348

1376

Riteņu bāze (mm):

2811

2852

Priekšējā šķērsbāze (mm):

1602

1616

Aizmugurējā šķērsbāze (mm):

1631

1622

Bāzes versijā Camaro tiek apgādāts ar 2 litru benzīna turbo motoru, kurš attīsta 270 ZS un 395 Nm. Jauda ir pietiekama, lai 60 jūdzes jeb 96 kilometrus stundā auto sasniegtu mazāk nekā 6 sekundēs. Vienlaikus šis ir arī visu laiku ekonomiskākais Camaro, kādu izlaidis General Motors koncerns; tā vidējais patēriņš ir 30 jūdzes nobraukuma ar galonu benzīna, kas atbilst apmēram 7,8 - 7,9 l/100 km.

Nākamā Camaro modifikācija modeļu hierarhijā tiek apgādāta ar 3,6 litru V6 benzīnnieku. Tas attīsta 330 ZS un 386 Nm, un ir apgādāts ar virkni tehnoloģiju, kam jāpalīdz samazināt patēriņš, piemēram, degvielas tiešo iesmidzināšanu un cilindru deaktivācijas sistēmu. Cik lielā mērā šīs ietaises palīdz taupīt benzīnu un kādi ir vidējā modeļa dinamikas rādītāji, Chevrolet pagaidām neatklāj.

Sākotnēji jaudīgākais jaunās paaudzes Camaro būs tā modifikācija SS. Tā apgādāta ar 6,2 litru V8 benzīna motoru, kurš attīsta 440 ZS un 610 Nm. Arī šis motors ir apgādāts ar cilindru atslēgšanas sistēmu minimālas un mērenas noslodzes apstākļos, taču tā patēriņš un dinamikas rādītāji pagaidām netiek atklāti. Zināms turpretī ir tas, ka it visus motorus pircējs var izvēlēties kombinācijā ar sešu pakāpju manuālo vai astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Foto: Chevrolet

Īpatnējs jaunās paaudzes Camaro aprīkojuma elements ir skaņas pastiprinātāji. 2 litru modeļa gadījumā, ja auto ir apgādāts ar BOSE audio sistēmu, dzinēja skaņa pēc vadītāja izvēles tiek pastiprināta un salonā kļūst labāk dzirdama. 3,6 litru un 6,2 litru modeļi tikmēr ir apgādāti ar mehāniskiem rezonatoriem, kas pastiprina motortelpas trokšņus, kā arī opcionāli uzstādāmiem vārstiem izplūdes sistēmā, kas paātrināšanos padara akustiski sportiskāku.

Visiem Camaro paredzēti vairāki braukšanas režīmi - Snow/ice, Tour, Sport un SS modelim arī Track. Atkarībā no tiem mainās stūres reakcijas ātrums, akseleratora pedāļa atsaucība, automātiskās transmisijas pārslēgšanās algoritms, trokšņu līmenis, ja uzstādīts duālais izpūtējs, magnētisko amortizatoru regulējumi (tie opcionāli pieejami tikai SS modelim), elektronisko stabilitātes asistentu un Launch control sistēmas iestatījumi, kā arī noskaņu apgaismojums salonā, kas piedevām tiek piedāvāts 24 dažādos toņos.

Foto: Chevrolet
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu