Balvos svinēs Balto zeķīšu svētkus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, Mātes dienā, 11.maijā, Balvu Kultūras un atpūtas centrā notiks "Balto zeķīšu svētki", pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informēja Balvu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Iluta Mežule.

Tajos piedalīsies vismazākie Balvu novada iedzīvotāji - 2013.gadā dzimušie mazuļi, viņu brāļi un māsas, vecāki un vecvecāki, krustvecāki un draugi. Šogad, iespējams savus pirmos svētkus, svinēs 109 Balvu novadā dzimušie (deklarētie) mazuļi.

Gatavojoties Balto zeķīšu svētkiem rokdarbnieču pulciņa "Mežģis" dalībnieces katram mazulītim ir sagatavojušas simbolisku dāvanu - baltu zeķīšu pāri. Balvu novada pašvaldība - piemiņas medaļu īpašā kārbiņā ar Balvu novada ģerboni vienā pusē un iegravētu bērna vārdu, uzvārdu un dzimšanas datumu – otrā.

Mazos Balvu novada iedzīvotājus ar jaukiem priekšnesumiem priecēs Zanes Meieres vadītā Kultūras un atpūtas centra bērnu deju pulciņa "Balvu Vilciņš" mazie dejotāji, Ilutas Tihomirovas vadītais dziedāšanas ansamblis "Notiņas" un pirmsskolas izglītības iestādes "Sienāzītis" mazie dziedātāji un Līgas Morozas-Ušackas vadītās deju studijas "TERPSIHORA" ritmikas jaunākās grupas (2-4 gadi) un vecākās grupas (5-6 gadi) dejotāji.

Pirms vienpadsmit gadiem Balvu pilsētā izveidojās jauna un jauka tradīcija – sveikt iepriekšējā gadā Balvu pilsētā dzimušos bērnus. Domājot par šiem svētkiem kopā sanāca Kultūras nama, Dzimtsarakstu nodaļas un pašvaldības aģentūras "Sociālais serviss" darbinieki. Vēlmi dāvināt baltas zeķītes Balvu pilsētas mazuļiem izteica Kultūras nama rokdarbnieču pulciņš "Mežģis". No tā arī svētkiem radās nosaukums "Balto zeķīšu svētki". Šo jauko tradīciju no Balvu pilsētas pārņēma Balvu novads.

Pasākumu tradicionāli rīko Balvu novada Dzimtsarakstu nodaļa sadarbībā ar Sociālo dienestu un Kultūras un atpūtas centru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu