«Karavela» par 46% kāpinājusi apgrozījumu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Zivju konservu ražotājs SIA «Karavela», kam pieder produktu līnija «Kaija», pagājušajā gadā strādājis ar 29,791 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 46% pieaugums salīdzinājumā ar 20,505 miljonu apgrozījumu 2012.gadā, liecina «Firmas.lv» informācija.

Uzņēmuma peļņa palielinājusies par 3% - no 503 625 eiro 2012.gadā līdz 803 960 eiro pērn.

Kā norāda uzņēmuma mārketinga direktors Jānis Endele, finanšu rādītāji skaidrojami ar veiksmīgu darbību Skandināvijas valstu tirgos, kā arī Krievijā.

«Uz Skandināvijas valstīm pērn eksportējām produkciju 6,546 miljonu eiro apmērā. Savukārt apgrozījums Krievijā un citās NVS valstīs palielinājās vidēji no 5% līdz 15%,» atzina Endele.

Savukārt uzņēmuma valdes loceklis Andris Bite norādīja, ka saistībā ar notikumu gaitu Krievijas un Ukrainas konflikta sakarā šogad plānota nedaudz mērenāka ekspansija reģiona tirgos, līdz ar to apgrozījuma pieaugums šogad plānots par aptuveni 10%.

«Ceram, ka tiks atrasts risinājums Krievijas un Ukrainas attiecību uzlabošanai un situācija reģionā nepasliktināsies. Plānojot 2014.gada darbības stratēģiju, ņēmām vērā negatīvo notikumu attīstību, kā arī Krievijas rubļa devalvāciju un ekonomikas attīstības pesimistiskās prognozes, tāpēc pieaugumu Krievijas un Ukrainas tirgos nemaz neplānojam. Pēc pieredzes zinām - ja Krievijā ir problēmas, tas ietekmē arī pārējās NVS un Vidusāzijas valstis,» sacīja Bite.

Viņš norādīja, ka šogad galveno uzmanību «Karavela» veltīs attiecību nostiprināšanai ar sadarbības partneriem Skandināvijas un citās Rietumeiropas valstīs.

2013.gadā uzņēmums kopumā saražoja 39,38 miljonus zivju konservu bundžiņu. Lielākie eksporta tirgi pērn bija Krievija (15,66%), Zviedrija (13,2%), Dānija (8,4%) un Azerbaidžāna (7,8%).

Savukārt populārākie produkti 2013.gadā bija NVS valstu tirgiem oriģināli izstrādātie «Lašu salāti», kā arī Skandināvijas valstīs iecienītās «Skumbrijas tomātos».

Uzņēmums eksportē vairāk nekā 90% saražotās produkcijas.

«Karavela» reģistrēta Rīgā 2005.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 49 700 eiro. Uzņēmums nodarbina 317darbiniekus.

«Firmas.lv» informācija liecina, ka uzņēmuma īpašnieki ir Jānis Bite - 56% kapitāldaļu, Andris Bite - 24% un Jānis Endele - 20%.

«Karavela» iekļauta Bislana Abdulmuslimova vadītajā kompānijā SIA «AB Holding», kurā ir arī AS «Ventspils zivju konservu kombināts», SIA «GoAdventure», SIA «RGK Security», SIA «A.R. BCC», SIA «Baltic Metal Company», SIA «Bars Security Inkasso», SIA «Baltic Wood Company», SIA «Daugavpils gaļas kombināts» un SIA «Rēzeknes gaļas kombināts».

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu