Valūtas tirgus apskats 28.04-02.05

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Valūtas tirgus frontē bez pārmaiņām, tāds varētu būt virsraksts, līdzīgi kā Remarka romānā. Valūtas tirgus patiešām šonedēļ neveica praktiski nekādas izmaiņas, ja nu vienīgi parādījās kārtējais antirekords, sterliņu mārciņas svārstība bija šonedēļ mazākā pēdējos trijos mēnešos, tikai 75 punkti, kas ļauj domāt par trenda stipruma samazināšanos.

Arī īpašas pārmaiņas ar Jaunzēlandes dolāru nenotika, kaut gan Jaunzēlandes banka veica likmes paaugstināšanu no 2.75 uz 3, tas tomēr nedēļas otrajā pusē nokrita jeb nostājās uz tiem pašiem minimumiem, no kuriem sāka nedēļu. Japānas cenu indeksa rādītāji neiepriecina tirgu, kas ļauj domāt par QE programmas samazināšanu jeb apstādināšanu. Šonedēļ Krievijas armijas manevru sākšana un krīzes saasināšanās Ukrainā turpina masveida kapitāla aizplūšanu no Krievijas, tā Krievijas fondu tirgus un Krievijas rublis turpina lejupslīdi. Līdz ar to tas pastiprina spiedienu gan uz €, gan $, gan £. Visi šie politiskie saspīlējumi nedaudz satrauc tirgu, tāpēc un notiek varbūt neizprotamas kustības, tā Brent markas naftas cena šonedēļ sasniedza 110.60 $/BBL, kas vairāk norāda uz ieguldīšanos naftas fjūčeros, nevis naftas cenas patieso vērtību. Kāds tad ir sagaidāms tirgus jaunnedēļ, apskatīsim nedaudz zemāk.

EUR/USD

Eiropas vienotai valūtai šonedēļ nostiprināties palīdzēja ļoti labās Spānijas 10 gadu valsts obligāciju izsoles rezultāti. Rādītāji bija krietni labāki par prognozētajiem, un viens otrs treideris steidzās paziņot ka Spānijā krīze esot beigusies .Eiro šonedēļ veica pāris mēģinājumu sasniegt 13700 līmeni, taču, noslīdot jau zemāk par 13800, sastapās ar spēcīgu buļļu spiedienu, tas rosina domāt, ka uz maija svētkiem varam doties ar līmeni 13900. Aprīļa beigas, un daudzās ziņas, kuras iznāk praktiski katru dienu saistībā ar Eiropu, dod iemeslu buļļiem uzdzīt € līdz 1.4000 pret $. Cenu koridors saglabājas nedaudz platāks kā pagājušonedēļ 1.4000>1.3750

GBP/USD

Pāris šonedēļ neveiksmīgi centās pārvarēt un nostiprināties virs 16830, bet bez rezultātiem. Gan Anglijas bankas atskaites, gan pozitīvie rādītāji ļāva sterliņu mārciņai nostiprināties uz līmeņa 1.6800, buļļiem pie kritiena radās iespēja papildināt savas garās pozīcijas. Taču, ņemot vērā, ka cena pārim šonedēļ atradās ļoti šaurā koridorā (75 punkti!), gaidām, ka jaunnedēļ tiks sasniegts būtiski svarīgais līmenis 16850. Tā vien izskatās, ka pāris arī šonedēļ varētu atrasties sānejošā cenu kanālā 16850>16700.

USD/JPY

Pieaugot tirgus kapitalizācijai, pieaugs arī $ vērtība, kas, iespējams, komplektā ar fondu tirgu pieaugumu spēs atjaunot kāpumu. Lai pāris sasniegtu 105, tam vajag nedēļu noslēgt virs 103.00 līmeņa, taču redzēsim, kādi iznāks Japānas rādītāji un kādi tie būs ASV. Cenu kanāls saglabājas līmeņos 102<103.00.

Jaunā nedēļa ir ļoti bagāta ar dažādiem notikumiem, līdz ar to sagaidāms, ka tirgus būs ļoti volatils. Pirmdien redzēsim Vācijas importa preču indeksu un Dallasas rūpniecības indeksu. Otrdien sagaidām, kāds ir Lielbritānijas mājsaimniecību patēriņš un Vācijas patēriņa cenu indekss. Trešdien redzēsim Japānas mazā biznesa noskaņojumu un Vācijas bezdarbnieku rādītājus, kā arī ASV mājsaimniecību patēriņa indeksu, un procentlikmju izmaiņas, kā arī Federālās Rezervju Sistēmas atskaiti par aprīli. Sekojiet kalendāram un noskaņojieties pārsteidzošiem notikumiem tirgū. Novēlu visiem ar peļņu bagātu nedēļu. Taču vēlos brīdināt, ka viss iepriekš minētais ir mans personīgais viedoklis, un lūdzu to izmantot kā rekomendāciju, nevis kā apgalvojumu. Tirdzniecība ar finanšu instrumentiem ir augsta riska pasākums un iespējams pazaudēt visus jūsu naudas līdzekļus, tādēļ pārliecinieties, vai finansiāli un psiholoģiski esat tam gatavs.



KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu