Ķīna oficiāli reģistrē Latvijas piena produktu eksportētājus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Ķīnas Tautas Republikas Sertifikācijas un akreditācijas administrācija (CNCA) savā mājaslapā publicējusi desmit Latvijas pārtikas ražotāju sarakstu, kuriem ļauts eksportēt uz Ķīnu tādus piena produktus kā visa veida sieri, visa veida piena pulveri, krējums un arī saldējums.

Sarakstā iekļautajiem Latvijas eksportētājiem - AS «Preiļu siers», AS «Rīgas Piena kombināts», AS «Valmieras piens», SIA «Latvijas Piens», AS «Cesvaines Piens», AS «Rankas Piens», AS «Smiltenes piens», AS «Smiltenes piens» Blomes pienotava, AS «Jaunpils pienotava» un SIA «Rīgas Piensaimnieks» - durvis uz Ķīnu ir atvērtas, un jau ar šodienu Latvijai ir iespēja tirgot minētos piena produktus Ķīnas veikalos.

Ministrijā skaidroja, ka pozitīvais rezultāts panākts, cieši un konstruktīvi sadarbojoties Latvijas vēstniecībai Ķīnā, Pārtikas un veterinārajam dienestam un Ārlietu ministrijai.

Kā ziņots, iepriekš Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis norādīja, ka jebkuram uzņēmumam, kurš vēlas eksportēt preci uz Ķīnu, jābūt ne tikai eksporta sertifikātam, bet jābūt arī reģistrētam attiecīgajā Ķīnas reģistrā. Līdz šim šo reģistrāciju joprojām gaida Latvijas zivju konservu ražotāji, līdz ar to 4.maijā uz Ķīnu dosies gan zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), gan arī PVD vadītājs, lai sarunās ar attiecīgo dienestu augstāko vadību gūtu apliecinājumu, ka tālākais sarunu process būs raitāks.

Jau vēstīts, ka Latvijas produkciju uz Ķīnu nogādās eksporta pakalpojumu kompānija «Sino Business Links Latvia». Kā iepriekš sacīja uzņēmuma līdzīpašnieks Jānis Arbidāns, ilgtermiņā apjomi tiek plānoti lieli - piegādāt kravas ik ceturksni vai ik mēnesi atkarībā no pieprasījuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu