«Nokia» vienojas par «Alcatel-Lucent» pārņemšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Somijas telekomunikāciju tehnoloģiju kompānija «Nokia» panākusi vienošanos, lai iegādātos Francijas un ASV telekomunikāciju iekārtu ražošanas uzņēmumu «Alcatel-Lucent», tādējādi radot pasaulē lielāko mobilo telefonu tīkla iekārtu piegādātāju, trešdien paziņoja abas kompānijas. Darījuma summa veidos 15,6 miljardus eiro.

Vienošanās paredz, ka «Nokia» saviem konkurentiem par vienu savu akciju sniegs 0,55 akcijas apvienotajā uzņēmumā.

Jaunā uzņēmuma nosaukums būs «Nokia», tas tiks bāzēts Somijā un to pārvaldīs «Nokia» pašreizējā vadības komanda.

Jaunā grupa pēc restrukturizācijas īstenošanos cer līdz 2019.gada beigām panākt 900 miljonu eiro ietaupījumu bez nepieciešamības likvidēt papildu darba vietas, bet apvienošanās varētu ietaupīt vēl papildu 200 miljonus eiro finanšu izdevumos, norāda abi uzņēmumi.

«Alcatel-Lucent» vadītājs Mišels Sombs intervijā franču televīzijas kanālam «BFM Business» pavēstīja, ka jaunā grupa plāno Francijā par 25% palielināt izpētes un izstrādes aktivitātes, noalgojot papildu 500 pētniekus, tādējādi kopējo izpētes un izstrādes darbinieku skaitu valstī palielinot līdz 2500.

Tikmēr Francijas valdība otrdien pauda bažas par iespējamu darba vietu likvidēšanu valstī, ja tiks īstenota abu uzņēmumu apvienošanās.

Baumas par iespējamu darījumu starp «Nokia» un «Alcatel-Lucent» virmo jau kopš decembra, bet franču laikraksts «Les Echos» raksta, ka abu uzņēmumu vadītāji pārrunas veic kopš janvāra.

Šis darījums ievērojami palielinātu «Nokia» tirgus daļu un palīdzētu uzņēmumam nostiprināt tā mobilo infrastruktūru biznesu pret Zviedrijas konkurentu «Ericsson».

Kā vēstīts, «Nokia» otrdien paziņoja, ka veic pārrunas par iespējamu «Alcatel-Lucent» pilnīgu pārņemšanu.

«Nokia» pērn aprīlī pabeidza mobilo telefonu ražošanas struktūrvienības pārdošanu ASV informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumam «Microsoft».

«Nokia» vairāk nekā desmit gadus bija pasaulē lielākais mobilo telefonu ražotājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu