Tiesībsargs: pērnā gada novitāte ir tiesības uz mājokli

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Izvērtējot situāciju cilvēktiesību un labas pārvaldības jomā, pērnā gada novitāte ir tiesības uz mājokli, otrdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputātiem norādīja tiesībsargs Juris Jansons.

«Tiesības uz mājokli ir 2014.gada novitāte, jauna joma, kas aplūkota,» sacīja Jansons.

Saeimas deputātiem atsūtīts ārkārtas ziņojums par tiesībām uz mājokli, kas skar daudzas iedzīvotāju grupas - gan bērnu nama bērnus, gan cilvēkus, kas tiek iznāk no ieslodzījuma vietas, gan tos, kas pēc dzīvokļa izstāvējuši rindā konkrētā pašvaldībā.

«Var redzēt, ka mājokļu piedāvājuma klāsts ir stipri atšķirīgs.

Ir gan cilvēka cienīgi apstākļi, gan cilvēka necienīgi apstākļi,» stāstīja tiesībsargs.

Viņš uzsvēra, ka runa esot arī par kvalitāti, kādā šie mājokļi tiek piedāvāti. Vienā no gadījumiem bijušajam ieslodzītajam ierādīts dzīvoklis pussabrukušā mājā netālu no cietuma. «Ja turpināsi, vieta garantēta tepat netālu,» ironizēja tiesībsargs.

Iepazīstinot ar ziņojumu, Jansons deputātiem norādīja, ka

nereti ir tā, ka ar normatīvo regulējumu viss ir labi, bet prakse ir prettiesiska.

Jau ziņots, ka Saeimas komisijas deputāti otrdien iepazinās ar ziņojumu, ar kuru tiesībsargs Juris Jansons ceturtdien iepazīstinās Saeimas sēdē. Tas skar vairākas jomas - bērnu tiesības, pilsoniskās un politiskās tiesības, sociālās, ekonomiskās un kultūras tiesības, kā arī tiesiskā vienlīdzība un diskriminācijas aizliegums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu