Rīgas izpilddirektors 16.marta paralēlos pasākumus sola ierobežot (36)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs (GKR) ceturtdien, 6.martā, no plkst.10.30 tiksies ar 16.marta pasākumu pieteicējiem, lai pārrunātu dažādu aktivitāšu norisi Latviešu leģionāru piemiņas dienā.

Tikšanās laikā ar aktīvistiem, kuri pieteikuši pasākumus vienā vietā un laikā, lai paustu pretējus viedokļus, tiks pārrunāta iespēja mainīt pasākumu norises gaitu, pārceļot tos uz citu laiku vai vietu vai atsakoties no skaņu pastiprinošu ierīču izmantošanas, pastāstīja Radzēvičs.

«Skaidrs, ka ierobežosim pasākumus, kuri pārklājas. Ja organizatori nepiekritīs, būs administratīvs lēmums,» norādīja izpilddirektors. Radzevičs norādīja, ka, izvērtējot iespējas ierobežot atsevišķu pasākumu norisi, pieteikumu iesniegšanas laiks pašvaldībā tiks ņemts vērā kā nozīmīgs faktors - ja sakritīs dažādu pasākumu vieta un laiks, tiem, kas nav pirmie pasākumu pieteicēji, visticamāk, nāksies piekāpties.

Radzevičs ceturtdien plkst.13 tiksies arī ar opozīcijas partiju «Vienotība» un «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK deputātiem. «Vienotības» deputāte Sarmīte Ēlerte uzsvēra, ka 16.martā ir nepieciešams izvairīties no jebkādām provokācijām, kas varētu būt sagaidāmas, īpaši ņemot vērā starptautisko situāciju un notikumus Ukrainā. Tāpēc ir ļoti svarīgi, kā, kur un cikos Rīgas dome atļaus izvietoties dažādu viedokļu paudējiem šajā dienā.

«Pagājušā gada pieredze bija ļoti bēdīga, un es uzskatu, ka Rīgas dome neizmantoja likumā par sapulcēm, gājieniem un piketiem paredzētās iespējas, lai novērstu konfrontācijas. Tas bija nepieļaujami un to nedrīkst pieļaut šogad. Nevaram atļauties nekādu kulmināciju,» uzsvēra Ēlerte. Opozīcija Radzēviču uzaicinājusi uz tikšanos, lai pārrunātu, kā būtu jārīkojas 16.martā.

Radzevičs norādīja, ka pašvaldība nosūtījusi vēstules Valsts policijai un Drošības policijai, lai drošības un kārtības sargi iesniegtu savu viedokli par iespējamiem riskiem līdz 5.martam.

Izpilddirektors uzsvēra, ka pašvaldība neizsniedz atļaujas pasākumu norisei. Pasākumu organizatoriem ir pienākums pieteikt savas aktivitātes pašvaldībā, taču tās ierobežot iespējams tikai tad, ja pastāv sabiedriskās drošības un kārtības apdraudējums.

Lēmumu par šā gada 16.martā pieteiktajiem pasākumiem pašvaldība varētu pieņemt 6. vai 7.martā. No sestdienas, 8.marta, Radzevičs dosies komandējumā uz Japānu, taču 14.martā viņš atgriezīsies pie darba pienākumu veikšanas.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu