Mobilās pasaules kongresa dienasgrāmata. 3.diena

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Piedāvājam jums pēdējo jauno mediju eksperta Artūra Medņa reportāžu no Barselonā notikušā Mobilās pasaules kongresa 2015 pēdējās dienas un noslēgumā arī konkursiņu ar vērtīgu balvu.

Mobile World Congress ir starptautisks pasākums, un tajā aizvien biežāk būs sastopami arī uzņēmumi no Latvijas. Šogad ar savu stendu piedalījās viens Latvijas uzņēmums - SAF Tehnika. Kā atzina uzņēmuma pārstāvis, šāds pasākums dod gan daudz jaunu kontaktu, gan daudz jaunu iespēju turpmākajai biznesa attīstībai globālā līmenī. Savukārt 10 Igaunijas uzņēmēji ar valsts atbalstu bija apvienojušies vienā lielā, pamanāmā stendā.

Mobile World Congress ietvaros notika arī ikgadējais pasākums «4 Years from Now», kas ir veltīts jaunajiem uzņēmējiem mobilajā industrijā - dažādiem jauniem aplikāciju un iekārtu ražotājiem. Šajā atsevišķajā pasākumā trīs dienu laikā piedalījās 170 startapi, bet pieredzē dalījās 150 pieredzējuši uzņēmēji no tādiem uzņēmumiem kā Twitter, Facebook, Waze, Air B&B, Google, Evernote, Eventbride, Paypal, Microsoft, Make.com, Indiegoo, Vice Media, Shazam, Coca-Cola un citiem.

«Mobile World Congress visi runā par 5G datu tīklu. Mūsu mērķis ir līdz 2018. gadam investēt 600 miljonus dolāru šo tehnoloģiju attīstībā. Pirmā 5G datu tīkla versija dienas gaismu ieraudzīs jau nākamajā gadā,» atzina viens no pasākuma globālajiem atbalstītājiem, uzņēmuma Huawei, kas ir pasaulē otrs lielākais telekomunikāciju iekārtu ražotājs, Baltijas reģiona ģenerāldirektors Džordžs Žangs. 5G tehnoloģija dos iespēju attīstīt mobilā interneta ātrumu, kas būs 70 reizes lielāks nekā šobrīd ātrākajam mobilajam internetam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu