Vai zini, kurš bija pirmais telefons ar kameru?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kad pirms 15 gadiem Samsung mobilajos telefonos pirmoreiz tika iebūvētas kameras, tā bija pārsteidzoša un jauna funkcija. Mūsdienās viedtālrunis ir pārtapis par jaudīgu fotografēšanas ierīci, kas apveltīta ar plašām iespējām.

Līdz ar 2000. gada jūlijā prezentēto Samsung mobilo telefonu ar 0,3 megapikseļu integrēto fotokameru, tika iedibināti jaunas nozares standarti. Nedaudz vēlāk, 2000.gada nogalē, japāņu Sharp izlaida telefonu J-SH04, kurā iebūvētās 0,11 megapikseļu kameras uzņemtos attēlus caur SkyMail servisu varēja elektroniski pārsūtīt citiem šāda telefona lietotājiem.

Gadu no gada attīstoties, telefona fotokamera kļuvusi par noderīgu, praktisku un ērtu veidu, kā fiksēt sev apkārt notiekošo. Interesanti, ka šodien tik ļoti ierastās pašbildes jeb selfie funkcijas pirmie aizmetņi meklējami 2002. gadā - pirmajā iebūvētajā rotējošajā kamerā ar 0,11 megapikseļu izšķirtspēju, ar kuru varēja gan uzņemt bildes, gan veikt video zvanu, TVNET informēja Samsung Electronics Baltics pārstāve Iveta Bojāre.

2003. gadā tirgū parādījās tālrunis ar kameru, kas attēlu spēj uzņemt no dažādiem leņķiem, bet pēc gada lietotāji fotografēšanas ērtībai jau sāka izmantot ierīci, kurai bija iespējams pielāgot divus dažādus ekrāna izmērus. Vēlāk telefonu tirgū tika ieviesta platleņķa kamera un teleskopiskā lēca, tam sekoja panorāmas iemūžināšanas iespēja.

Samsung X590
Samsung X590 Foto: Publicitātes foto

Pēdējā piecgadē telefonu ražotāji, tai skaitā Samsung izstrādājuši viedtālruņu kameras ar automātisko fokusu, LED zibspuldzi, iespēju uzņemt vairākus attēlus pēc kārtas (Burst shot), bildēt īpaši platā leņķī, un citām funkcijām, tā veicinot arvien augstākus foto kvalitātes standartus.

Lai mazinātu atšķirību starp profesionālām fotokamerām, kuras aprīkotas ar izmēru ziņā lielākiem sensoriem, jaunākajās Samsung viedierīcēs tiek attīstītas tādas funkcijas kā, piemēram, HDR, fāžu atšķirības autofokuss (PAF) un citas. Jau minētajās jaunākajās Samsung Galaxy ierīcēs HDR funkcija pieejama gan video, gan fotogrāfiju uzņēmumiem, un ar tās palīdzību tālruņa kamera spēj uzņemt mirkļus, kas pēc iespējas vairāk līdzinās tiem, ko redz mūsu acs.

Atzīmējot mobilā telefona fotokameras tīņu gadu vecumu, Samsung Electronics Baltics atklājis pirmo pašbilžu izstādi «Vaļasprieks selfijā». Selfiju fotokonkursa izstāde, kas atklāj iedzīvotāju iecienītākos brīvā laika pavadīšanas veidus, divas nedēļas būs aplūkojama burgeru ēstuvē Meža ielā 4a, Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu