Lielākie darījumi tehnoloģiju nozarē (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV sociālā komunikācijas giganta «Facebook» īstenotā mobilās ziņapmaiņas rīka «WhatsApp» iegāde par 19 miljardiem dolāru ir viens no lielākajiem iegādes darījumiem tehnoloģiju nozarē.

Piedāvājam iepazīties ar citiem nozīmīgiem darījumiem, kuros iesaistītas ASV tehnoloģiju kompānijas.

- «Hewlett-Packard» iegādājas «Compaq», 2001.gada septembris

ASV datoru ražotājs «Hewlett-Packard» par 25 miljardiem dolāru iegādājas «Compaq», tādējādi cenšoties konkurēt ar IBM.

- «Google» iegādājas «Motorola Mobility», 2011.gada augusts

ASV interneta gigants «Google» par 12,5 miljardiem dolāru iegādājas «Motorola» mobilo ierīču struktūrvienību, lai konkurētu ar «Apple» viedtelefonu tirgū. Mazāk nekā trīs gadus vēlāk «Google» par 2,91 miljardu dolāru pārdod «Motorola Mobility» Ķīnas datoru ražotājam «Lenovo».

- «Hewlett-Packard» iegādājas «Autonomy», 2011.gada augusts

ASV datoru ražotājs «Hewlett-Packard» par 10,24 miljardiem dolāru iegādājas Lielbritānijas programmatūras izstrādes kompāniju «Autonomy». ASV varasiestādes vēlāk sāka izmeklēšanu saistībā ar «Hewlett-Packard» apsūdzībām, ka «Autonomy» īstenojusi «grāmatvedības pārkāpumus».

- «Microsoft» iegādājas «Skype», 2011.gada maijs

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija «Microsoft Corp.» par 8,5 miljardiem dolāru iegādājas interneta telefonijas uzņēmumu «Skype», tādējādi «Microsoft» īstenojot lielāko iegādes darījumu.

- «Oracle» iegādājas «Sun Microsystems», 2009.gada aprīlis

ASV datoru programmatūras ražotājs «Oracle» par 7,4 miljardiem dolāru iegādājas grūtībās nonākušo informācijas tehnoloģiju pakalpojumu kompāniju «Sun Microsystems Inc.» un tās «Java» programmēšanas valodu.

- «Microsoft» iegādājas «Nokia», 2013.gada septembris

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija «Microsoft Corp.» par 7,2 miljardiem dolāru iegādājas Somijas «Nokia» mobilo telefonu ražošanas struktūrvienību, tādējādi cenšoties iesaistīties konkurences cīņā ar «Apple» un «Google» viedtelefonu tirgū.

- «Google» iegādājas «Youtube», 2006.gada oktobris

ASV interneta gigants «Google» 2006.gada oktobrī par 1,65 miljardiem dolāru iegādājās interneta video platformu «Youtube» no tās dibinātājiem Stīvena Čena un Čada Hērlija.

- «eBay» iegādājas «PayPal», 2002.gada jūnijs

ASV interneta izsoļu un tirdzniecības kompānija «eBay Inc.» par 1,5 miljardiem dolāru iegādājas interneta maksājumu pakalpojumu uzņēmumu «PayPal».

- «Yahoo» iegādājas «Tumblr», 2013.gada maijs

ASV interneta kompānija «Yahoo» par 1,1 miljardu dolāru iegādājas mikroblogošanas vietni un sociālo tīklu «Tumblr», bijušajai «Google» vadītājai Marisai Meierei īstenojot lielāko pārņemšanas darījumu kopš stāšanās «Yahoo» izpilddirektores amatā.

- «Facebook» iegādājas «Instagram», 2012.gada aprīlis

Pasaulē lielākais sociālais tīkls - ASV uzņēmums «Facebook» - par vienu miljardu dolāru iegādājas fotogrāfiju koplietošanas aplikācijas izveidotāju «Instagram». Līdz «WhatsApp» iegādei šis bija «Facebook» lielākais darījums.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu