Uzticot «Rīgas satiksmes» biļešu tarifu noteikšanu regulatoram, cenas samazinātos par 30%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Uzticot pašvaldības uzņēmuma «Rīgas satiksme» (RS) sabiedriskā transporta braukšanas tarifu noteikšanu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK), biļešu cenas samazinātos par trešdaļu, šorīt Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā «Rīta panorāma» sacīja viens no iniciatīvas autoriem parlamentārietis Vilnis Ķirsis (V).

Deputāts gan nevarēja precīzi pamatot savus aprēķinus. «Piedodiet, ja ceturtā daļa brauc par «zaķi» un puse vispār brauc par brīvu [..]. Nav jābūt matemātikas profesoram, lai saprastu, ka cena te ir būtiski paaugstināta,» izteicās Ķirsis. «Skaidrs, ka ir pilnīgs bardaks «Rīgas satiksmē«,» teica deputāts. Viņš arī piebilda, ka konkrēti aprēķini nevar būt, jo RS slēpjot vajadzīgo informāciju.

Tāpat viņam šķiet aizdomīgi, ka Rīgas dome lēmusi palielināt biļešu cenas pilsētas mikroautobusos, lai gan pirms gada kategoriski iestājās pret to. Ķirsis uzskata, ka gada laikā nav noticis nekas tāds, kādēļ cenas būtu jāpaaugstina.

Parlamentārietis arī pauda, ka pašvaldībai ne īpaši labi veicas ar bezbiļetnieku skaita mazināšanu.

Jau vēstīts, ka minēto iniciatīvu likumprojekta formā Saeimā iesnieguši vairāki «Vienotības» frakcijas deputāti. Viņi rosina paplašināt ar likumu noteikto SPRK kompetenci un attiecināt to arī uz galvaspilsētas sabiedriskā transporta pakalpojumiem. Tāpat likumprojekts paredz, ka galvaspilsētas sabiedriskā transporta braukšanas maksa nevar tikt noteikta lielāka par brauciena ekonomiski pamatotām izmaksām.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šodien frakcijas sēdē ar SPRK pārrunās ieceri uzticēt komisijai RS sabiedriskā transporta braukšanas tarifu noteikšanu. Savukārt pārējie koalīcijas partneri - «Vienotība» un nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK - šo ieceri atbalsta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu