Lenovo plāno iegūt trešo vietu pasaules viedtelefonu tirgū (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas datoru ražotājs «Lenovo» ceturtdien publiskoja iepriekšējā ceturkšņa darbības rezultātus un paziņoja par plānu ieņemt trešo vietu pasaules viedtelefonu tirgū.

«Lenovo» šā biznesa gada trešajā ceturksnī, kas noslēdzās decembrī, strādāja ar 265 miljonu ASV dolāru (195,2 miljonu eiro) tīro peļņu, kas ir par 30% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā laika periodā.

Savukārt uzņēmuma pagrozījums ceturksnī palielinājās par 15% - līdz 10,8 miljardiem dolāru (7,9 miljardiem eiro).

Kā vēstīts, janvāra beigās ASV interneta gigants «Google» paziņoja, ka pārdod 2012.gadā iegādāto «Motorola Mobility» uzņēmumam «Lenovo» par 2,91 miljardu dolāru.

Janvārī «Lenovo» paziņoja, ka par 2,3 miljardiem dolāru iegādāsies daļu ASV informācijas tehnoloģiju kompānijas «International Business Machines Corp.» (IBM) serveru biznesa.

Komentējot šos darījumus, «Lenovo», kas ir lielākais datoru ražotājs pasaulē, paudis apņēmību nostiprināt savas pozīcijas viedtelefonu tirgū.

«Mēs kļūsim par trešo lielāko viedtelefonu [tirgus] spēlētāju pasaulē. Apvienojot «Motorola» un «Lenovo» viedtelefonu biznesus, mēs iegūsim daudz lielāku mērogu,» norādīja «Lenovo» vadītājs Jans Juaņcjins.

Šobrīd vadošo pozīciju pasaules viedtelefonu tirgū ieņem Dienvidkorejas uzņēmums «Samsung», kam seko ASV kompānija «Apple».

Pagājušajā gadā «Lenovo» pasaules viedtelefonu tirgū ieņēma piekto vietu ar 4,5%, atpaliekot ne vien no «Samsung» un «Apple», bet arī no Ķīnas «Huawei» un Dienvidkorejas LG.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu