Itālijas krasta apsardze glābj divus tūkstošus nelegālu migrantu Lībijas tuvumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas krasta apsardze otrdien sāka plašu operāciju, lai izglābtu vairāk nekā 2000 nelegālu migrantu no kuģiem, kas nonākuši grūtībās starp Itālijai piederošo Lampedūzas salu un Lībijas piekrasti, ziņoja Itālijas mediji.

Krasta apsardze glābj 2164 migrantus no apmēram 10 kuģiem, kas izbraukuši no Lībijas uz Eiropu, informēja Itālijas ārkārtas dienesti.

Līdz svētdienas vakaram apmēram 520 migrantus uzņēma Itālijas karaflotes kuģis. Vairāk nekā 900 citu migrantu uzņēma krasta apsardzes un muitas policijas kuģi.

Itālijas Transporta ministrija paziņoja, ka svētdien dažiem krasta apsardzes darbiniekiem draudējuši četri bruņoti vīrieši ar Kalašņikova automātiem, kas ieradušies ar ātrlaivu no Lībijas piekrastes un piespieduši glābējus atdot kuģi, uz kura vairs nebija migrantu.

Pērn vairāk nekā 3200 cilvēku gāja bojā, mēģinot ar kuģiem no Ziemeļāfrikas sasniegt Itāliju. ANO ir nosaukusi šo Vidusjūras šķērsošanas ceļu par pasaulē bīstamāko migrācijas maršrutu.

Itālijas krasta apsardze un tirdzniecības flotes kuģi piektdien izglāba apmēram 600 migrantu no sešām laivām Lībijas piekrastes tuvumā.

Itālijas aizsardzības ministre Roberta Pinoti svētdien intervijā laikrakstam «Il Messaggero» atzina, ka «nevar izslēgt» risku, ka Itālijā ar migrantu kuģiem no Lībijas varētu ierasties džihādistu kaujinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu