ELVI palīdzēs ģimenēm neauglības ārstēšanā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau no nākamās nedēļas nacionālais mazumtirgotājs ELVI uzsāks sociālu kampaņu, kuras mērķis ir palīdzēt tikt pie bērniņa tām Latvijas ģimenēm, kuras dažādu iemeslu dēļ par vecākiem nevar kļūt dabiskā ceļā. «Rinda uz valsts apmaksāto neauglības ārstēšanu turpina augt, un patlaban tajā jau iestājušies 1060 cilvēku, tomēr šogad papildu nauda programmai nav plānota. Šogad par valsts naudu tiks veiktas 275 medicīniskās apaugļošanas, kas nozīmē, ka daudzu vecāku sapnis – tikt pie sava bērniņa, tā arī var nepiepildīties,» stāsta SIA «Pārtikas tirdzniecības apvienība», kas ir ELVI franšīzes turētāja, komercdirektore Laila Vārtukapteine.

Šajā gadā nacionālais mazumtirgotājs ELVI kā prioritāru sociālās atbildības virzienu izvirzījis demogrāfijas jautājumu risināšanu. «Ik dienas dzirdam par jauniem aizbraucējiem, sabiedrības novecošanu, reproduktīvās veselības rādītāju pasliktināšanos. Apzināmies, ka valsts ar saviem resursiem nespēj tikt galā ar visām šīm negatīvajām tendencēm, tādēļ vēlamies nākt talkā, organizējot sociālu kampaņu, lai palīdzētu ģimenēm, kuras dažādu iemeslu dēļ par vecākiem nevar kļūt dabiskā ceļā,» stāsta L.Vārtukapteine. «Esam iecerējuši savākt līdzekļus, lai vismaz piecām Latvijas ģimenēm dotu iespēju piepildīt ilgi loloto sapni – tikt pie sava bērniņa,» turpina L.Vārtukapteine.

«Patlaban rindā uz valsts apmaksāto neauglības ārstēšanu jau iestājušās 1060 ģimeņes. Valsts līdzekļi, lai veiktu mākslīgo apaugļošanu ģimenēm, kurām tas nepieciešams, ir nepietiekami, tādēļ daudzu vecāku sapnis par bērniņa ieņemšanu ar mākslīgās apaugļošanas palīdzību var tikt ilgstoši atlikts vai nepiepildīties vispār.Zinām daudzus vecākus, kuri izšķiras spert radikālus soļus, ņemot kredītu, lai apmaksātu nepieciešamās procedūras, tomēr ne visiem ir šādas iespējas,» skaidro reproduktīvās veselības privātklīnikas EGV Klīnika, kas ir viens no kampaņas līdzorganizatoriem, dibinātājs, ginekologs Dr. Voldemārs Lejiņš, piebilstot, ka neauglības ārstēšana ir dārgs pakalpojums, kas izmaksāvairākus tūkstošus latu.

«Sākot no nākamās nedēļas līdz pat augusta vidum aktīvi darbosimies, lai savāktu nepieciešamos līdzekļus vismaz piecām Latvijas ģimenēm, dodot tām iespēju veikt nepieciešamās procedūras neauglības ārstēšanai. Daļu līdzekļu jau ziedojis pats veikalu tīkls ELVI, tāpat plānojam vākt ziedojumus, iesaistot kampaņā gan mūsu franšīzes partnerus, gan pircējus. Šim nolūkam mūsu veikalos tiks izvietotas ziedojumu urnas, kā arī darbosies maksas telefons – 90006282,» stāsta L.Vārtukapteine.

Plānots, ka sociālās kampaņas laikā tiks savākti līdzekļi, lai palīdzētu vismaz piecām Latvijas ģimenēm – pa vienai no Vidzemes, Latgales, Zemgales, Kurzemes un Rīgas. Ģimenēm, kuras vēlas pieteikties uz šo atbalstu, lūgums aizpildīt pieteikuma formu EGV Klīnikas mājas lapā -http://www.egv.lv/lv/pieteikums-elvi-un-egv-klinikas-rikotajai-kampanai. Neskaidrību vai papildus jautājumu gadījumā var zvanīt pa tālruni –25635346. «Augusta mēnesī mēs apkoposim iesūtītos pieteikumus un vērtēsim iespēju palīdzēt ģimenēm, kuras atbilst izvirzītajiem kritērijiem. Ja pieteikumu skaits būs lielāks par savākto ziedojumu summu, laimīgos pārus izvēlēsimies pēc nejaušības principa no visiem iesūtītajiem pieteikumiem,» informē Dr. V.Lejiņš.

Latvijas nacionālā mazumtirgotāja ELVI prioritāte ir vietējais cilvēks, viņa ikdienas vajadzības, dzīves kvalitāte, vieta, kurā viņš dzīvo. Mūsu uzdevums ir nodrošināt pircējus ar svaigu piedāvājumu un būt par draudzīgu, viņiem saprotamā valodā runājošu dzīves sastāvdaļu. SIA «Pārtikas tirdzniecības apvienība» ir zīmola ELVI turētājs un franšīzes devējs, kas nodrošina veikalu sekmīgu darbību, garantē mārketinga atbalstu, vienotu iepirkumu, IT nodrošinājumu, tirdzniecības atbalstu veikala iekārtošanas laikā un ikdienas darbā.

EGV Klīnika dibināta 1998. gadā. Klīnikas galvenais uzdevums ir nodrošināt pacientu reproduktīvās veselības aprūpi un sniegt iespēju kļūt par vecākiem tiem, kas saskaras ar diagnozi ‘neauglība’. Klīnikā izveidota izcilu profesionāļu komanda, kas spēj rast risinājumu vissarežģītākajiem gadījumiem, kā arī reproduktīvās veselības profilakses nolūkos būt līdzās ar padomu un pieredzi ikdienā. EGV Klīnikā savu ārstu var atrast ikviens – sievietes, vīrieši, pāri, kas gaida bērniņu un arī tie pāri, kas cenšas bērniņu ieņemt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu