Prezidents: Jautājums par vizīti uz Maskavu pašlaik nav dienaskārtībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jautājums par vizīti uz Krievijas galvaspilsētu Maskavu pirms vai pēc «uzvaras dienas» svinībām pašlaik nav dienaskārtībā, tā pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) paziņoja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Jau ziņots, ka prezidents neuzskata par iespējamu doties uz «uzvaras dienas» svinībām Maskavā. Šādu lēmumu viņš esot pieņēmis, ievērojot Eiropas Savienības Ārlietu padomes 19.janvāra sēdē notikušo diskusiju, kā arī to, ka Krievijas rīcības dēļ situācija Ukrainas austrumos pasliktinās - iet bojā un cieš nevainīgi civiliedzīvotāji.

Otrajā pasaules karā kritušos Bērziņš jau tradicionāli pieminēšot tepat, Latvijā, kopā ar abās frontes pusēs karojušajiem veterāniem.

Tai pašā laikā prezidents iepriekš norādījis, ka nevar izslēgt, ka uz Maskavu būtu jābrauc pirms vai pēc 9.maija «uzvaras dienas» svinībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu