Rīdziniekus aicina piedalīties īpašā spēlē (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien galvaspilsētas centra parkos notiek vērienīga radoša spēle «Dabas Draugi atklāj Rīgu!». Biedrības «Dabas Draugi» brīvprātīgais valdes loceklis Arvis Ozoliņš portālam TVNET pastāstīja, ka komandu spēlē var piedalīties ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis.

Ozoliņš atgādināja sen zināmu, taču bieži vien sabiedrībā aizmirstu un pat neapjaustu faktu, ka Rīgai pieder vairāk mežu nekā citām Eiropas valstu galvaspilsētām.

Tieši tāpēc Latvijas galvaspilsētu gan vēsturiski, gan ģeogrāfiski var uzskatīt par Eiropas mežu galvaspilsētu.

Par to ir vērts runāt tieši patlaban, jo šogad Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta un tai pievērsta pastiprināta uzmanība gan no latviešiem, gan iebraucējiem.

Pat latviešiem varam atgādināt, ka Rīga atšķiras ar lielo mežu daudzumu.

Rīgas zaļumu dažādas nevalstiskās organizācijas iecerējušas atgādināt ar īpašu spēli, kas notiks Rīga 2014 Eiropas Kultūras galvaspilsētas atklāšanas programmas ietvaros.

Spēle norisināsies piecos Rīgas centra parkos sestdien no plkst. 18:00 līdz 21:00.

Foto: TVNET

Komandu spēle «Dabas Draugi atklāj Rīgu!» radīta un īpaši pielāgota 5 dažādām mērķauditorijām:

1) jauniešiem - Kronvalda parkā;

2) ģimenēm ar maziem bērniem - Vērmanes dārzā;

3) senioriem - Operas skvērā;

4) ārzemniekiem - Bastejkalnā;

5) visiem dabas draugiem - Esplanādē.

Spēlē var piedalīties ģimenes un komandas no 2 līdz 5 cilvēkiem.

Komandas var iesaistīties spēlē jebkurā no parkiem. Katrā parkā būs iekurināts ugunskurs. Spēles dalībnieku komandām pirmais uzdevums ir atrast ugunskuru. Pie ugunskura brīvprātīgo trīsvienības izsniegs komandām Rīgas atklājēja kartītes un izskaidros spēles noteikumus. Ugunskurs ir spēles starta vieta katrā parkā.

Katrā parkā ir iecerētas trīs līdz desmit aktīvas un radošas aktivitātes. Aktivitātēs varēs piedalīties visas komandas, kas būs pie ugunskura saņēmušas Rīgas atklājēja kartīti un atrisinājušas divus izzinošus uzdevumus, pastaigājot pa parku aptuveni 5-15 minūtes.

Foto: Publicitātes foto

Ieskatam daži piemēri no plānotajām aktivitātēm

1) Visiem dabas draugiem Esplanādē ir sagatavoti intelektuāli uzdevumi brīvā dabā.

2) Ārzemniekiem Bastejkalnā latviski dziedāt mācīs grupas Ārzemnieki solists Jöran Steinhauer (spēle šeit tiks nodrošināta gan latviski, gan angliski un krieviski).

3) Senioriem ir atvēlēts Operas skvērs, kurā varēs apgūt nūjošanas pamatus un izklaidēties kopā ar Rīgas Aktīvo senioru alianses pārstāvjiem.

Spēli plāno apmeklēt arī 101 gadu vecā alianses goda biedre.

4) Ģimenēm ar maziem bērniem atvēlēts Vērmanes dārzs. Bērnu Piedzīvojumu nometnes Kukaburra vadītāji radīs piedzīvojumu gan bērniem, gan vecākiem. Piedaloties vairākās aktivitātēs, ģimenes saņems nepieciešamos resursus, lai parka estrādē zem apgaismota jumta radītu paši sev visskaistāko medaļu pasaulē.

5) Jauniešiem ir atvēlēts vislielākais centra parks - Kronvalda parks.

Jauniešiem ir sagatavots divreiz vairāk aktivitāšu nekā citos parkos.

Jautrību nodrošinās jauniešu organizācijas Jaunie Vanagi, Piedzīvojuma Gars u.c.

Pilsētā iecerēts pulcināt 50000-70000 svētku apmeklētājus. Paredzam, ka spēlē piedalīsies aptuveni 1000 līdz 5000 komandu un daudz vairāk atbalstītāju un garāmgājēju.

Komandu spēles «Dabas Draugi atklāj Rīgu!» radīšanā iesaistījušies aptuveni 100 biedrības «Dabas Draugi», nodibinājuma «RĪGA 2014» brīvprātīgie un sadarbības organizāciju pārstāvji.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu