Forele bekonā

Zivs

FOTO: Armands Meirāns, Četras sezonas

Arī šis salikums garšo gardi. Vītinātais bekons dod zivij lielisku garšu un aromātu, nemaz nerunājot par to, kāds aromāts, attaisot paciņu, ir no apelsīniem un citroniem.

Sastāvdaļas

  • 2 nelielas foreles, iztīrītas
  • 1 apelsīna miziņa, smalki sarīvēta
  • 1 citrona miziņa, smalki sarīvēta
  • 1 tējk. jūras sāls
  • 30 ļoti plāni sagrieztas bekona šķēles (vislabāk vītināts bekons – pancetta)
  • 6 zaļi timiāna zariņi
  • 1 tējk. svaigi maltu melno piparu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Apelsīnus un citronus, kam nomizota miziņa, sagriez biezās šķēlēs un katru šķēli pārgriez uz pusēm. Forelēm vēderā ieber daļu sāls. Liec katrai iekšā pa divām citrona un apelsīna šķēlēm, trīs timiāna zariņiem.
  2. Uz galda izklāj divas cepamā papīra loksnes, divreiz garākas nekā pati zivs. Katru pārloki uz pusēm.
  3. Uz papīra apakšējās daļas pa vidu, tuvāk locījuma vietai, izklāj bekona šķēles. Uz katra papīra 10 šķēles. Uzber pusi rīvētās citrona mizas, nedaudz apelsīna mizas un piparus. Liec pa vidu zivi un uzloki pa virsu bekona maliņas. Ja kaut kur paliek neapklāta zivs vieta, uz tās uzklāj atlikušās bekona šķēlītes. Pārkaisi ar pāri palikušajām apelsīna miziņām, atlikušo sāli, pipariem un pārslaki ar olīveļļu.
  4. Pārloki pāri augšējo papīra daļu un, sākot no vienas puses, kārtīgi loki un taisi ciet. En papillote veids.
  5. Liec cepeškrāsnī un cep 30 minūtes.

Recepte - Signe Meirāne

Uz augšu