Jaunā gada svinību dzērieni (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Jaunā gada sagaidīšanas svinībām portāls TVNET sadarbībā ar restorāna Domini Canes bārmeni Juri Ķēniņu piedāvā divus svētku kokteiļus. Tos pagatavot ir diezgan viegli un vienkārši, turklāt dzērienu izejvielas nav pārāk dārgas.

 
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Coco Aven

Coco Aven

Sastāvdaļas:

30 ml Rīgas melnais upeņu balzams,
20 ml Malibu ruma liķieris,
10 ml Stolichnaya Gala Applik™ Premium vodka,
10 ml Monin aveņu sīrups,
15 ml svaigi spiesta citrona sula.

Pagatavošana: visas sastāvdaļas sakratīt šeikerī.

Pasniegšanas glāze: kokteiļglāze jeb martini glāze.

Portālam TVNET viesojoties Bar.lv bārmeņu skolā, Ķēniņš stāsta, ka Coco Aven ir izteikts svētku kokteilis. Tas piemērots svinīgiem pasākumiem, piemēram, Jaunā gada sagaidīšanas ballei, kurā dāmas ierodas greznos vakartērpos.

Dzēriens piemērots gan dāmām, gan kungiem. To var pasniegt arī kā «welcome drink» (sagaidīšanas dzērienu) vakara pirmajā daļā. Tāpat patīkamas augļainās garšas pilno kokteili var piedāvāt pirms un pēc maltītēm.

Foto: Edgars Kalmēns TVNET

«Coco Aven» ir Ķēniņa radīta recepte. Kokteilis ir ne tikai sācis iekarot Rīgas bāru apmeklētāju atzinību, bet parādījis labus rezultātus Latvijā un starptautiskā konkursā Parīzē. Bārmenis akcentē, ka

kokteilis ir diezgan latvisks gan pēc garšas, gan izejvielām.

Vairums sastāvdaļu nāk no Latvijas.

Pozitīvi ir tas, ka izejvielas var viegli iegādāties lielākajos tirdzniecības veikalos un specializētajos dzērienu veikalos. Turklāt tās nemaksā pārāk dārgi. Šā kokteiļa pašizmaksa 20 līdz 25 porcijām ir aptuveni 25 lati.

 
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Versija par Bellini

Versija par Bellini

Sastāvdaļas:

50 ml persiku sulas,

100 ml sausā dzirkstošā vīna.

Pagatavošana: persiku sulu ieliek saldētavā, lai tā gandrīz sasalst. Kristalizējošos sulu sajauc ar sauso dzirkstošo vīnu.

Pasniegšanas glāze: šampanieša glāze.

Šis kokteilis ir Ķēniņa radīta variācija par pasaulē populāro kokteili Bellini. To var viegli pagatavot arī mājas apstākļos. Kokteiļa pagatavošana ir ļoti ērta un vienkārša, tam vajadzīgas tikai divas sastāvdaļas. Bet galarezultāts ir ļoti garšīgs.

Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Kokteilim ir pievilcīga pašizmaksa. Aptuveni 10 porcijas dzēriena maksā tikai aptuveni sešus latus.

Parasti šo kokteili vairāk iecienījušas dāmas, jo tas ir diezgan salds. Dzērienu var pasniegt kā «welcome drink».

Bellini ir ļoti piemērots kokteilis Jaunā gada sagaidīšanai.
Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu