Ruma trifeles ar valriekstiem un ķiršiem

FOTO: Flickr

Trifeles ir našķis, no kā ir neiespējami atteikties pat tiem, kas nav saldummīļi. Kraukšķīgie riekstu gabaliņi, ķiršu samtainais saldums un Zacapa ruma pievienošana radīs debešķīgu garšu simfoniju, kas pilnīgi noteikti pārsniegs tavas cerības.

Sastāvdaļas

  • 200 g melnās šokolādes, mazos gabaliņos
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 vaniļas pāksts, sēkliņas
  • nedaudz smalki sarīvēta muskatrieksta
  • nedaudz malta kanēļa
  • 50 ml Zacapa ruma
  • 60 g valriekstu
  • 60 g Amarena ķiršu, mazos gabaliņos
  • kakao apviļāšanai

Pagatavošana

  1. Pannā vai cepeškrāsnī apgrauzdē valriekstus. Atdzesē un rupji sakapā.
  2. Bļodā liec šokolādi. Katliņā uzkarsē saldo krējumu, kam pievienotas vaniļas pāksts sēkliņas, rīvēts muskatrieksts un kanēlis, līdz tas uzmet pirmo burbuli. Tad pārlej to pāri šokolādei bļodā. Atstāj uz 1 minūti, līdz karstais saldais krējums sāk kausēt šokolādi, un samaisi, lai ir viendabīga masa. Pievieno Zacapa rumu. Pieber valriekstus, ķiršus un samaisi. Liec ledusskapī uz vismaz 1 h, lai trifeļu masa būtu samērā stingra.
  3. Izņem no ledusskapja, ar karoti paņem masu un, starp plaukstām virpinot, veido bumbiņas. Noliec uz galda, kas pārklāts ar sviestpapīru.
  4. Kad visas trifeles gatavas, bļodā ieber kakao un liec iekšā trifeles. Kustinot bļodu uz priekšu - atpakaļ, mēģini panākt, lai trifeles pārklātos ar kakao. Izņem trifeles no bļodas, izkārto uz plāts un liec ledusskapī uz vairākām stundām.

Rezultāts

  • 30 trifeles
Uz augšu