Durvis ver Ziemassvētku namiņš Botāniskajā dārzā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Adventes vainagu un dažādu Ziemassvētku rotājumu izstāde «Pušķojam Ziemassvētkus» no Palmu mājas ir pārcelta uz dārza Bodes namiņu pie apmeklētāju ieejas vārtiem. Namiņš kļūs par Ziemassvētku namiņu un apmeklētājiem durvis vērs 4.decembrī.

Izstāde tapusi sadarbībā ar Botāniskā dārza draugu biedrību. Kā saka rotājumu autores floristes Līga Pole, Zinta Bite un Kristīne Taupmane, rotājumu veidošanu iedvesmojuši Botāniskā dārza kolekcijās esošie augi. Dažāda stila Ziemassvētku rotājumi atraisīs fantāziju un rosinās veidot pašiem, tādējādi radot svētku sajūtu sevī, sev apkārt un arī domājot par sirsnīgu dāvanu otram. Būs iespējams arī ielūkoties floristu amata noslēpumos, jo sestdienās un svētdienās līdz pat Ziemassvētkiem notiks paraugdemonstrējumi, kurus varēs vērot ikviens Ziemassvētku namiņa viesis, bet tie, kuri vēlēsies paši izgatavot kādu rotājumu, iepriekš piesakoties, laipni gaidīti uz meistardarbnīcām. Izstādes laikā varēs iegādāties Ziemassvētku rotājumus, adventes vainagus, sveces un rotājumiem nepieciešamos dabas materiālus.

Ziemassvētku namiņš būs atvērts līdz 29. decembrim. Izstādes «Pušķojam Ziemassvētkus» pārvietošana un Ziemassvētku namiņa atvēršana saistīta ar Palmu mājas labierīcību remontu. Remonta laikā Botāniskais dārzs - āra teritorija un Ziemassvētku namiņš apmeklētājiem atvērts bez maksas, Palmu māja slēgta. Dārzs atvērts katru dienu no plkst.11:00 līdz 17:00. Botāniskais dārzs būs slēgts 24. un 25. decembrī.

Paraugdemonstrējumi notiks no plkst. 13:00 līdz 13:40 sestdienās un svētdienās - 7., 8., 14., 15., 21., 22., 28. un 29. decembrī.

Meistarklases notiks sestdienās un svētdienās, sākums plkst. 16:00:

• 7. un 8.decembrī tēma «Adventes vainags»,

• 14., 15., 21. un 22. decembrī tēma «Ziemassvētku rotājumi»,

• 28. un 29.decembrī tēma «Jaungada noskaņas».

Meistarklašu dalībniekiem iepriekš jāpiesakās pa tālruni 29196559, dalības maksa 10 Ls, uz nodarbību līdzi jāņem līmes pistole, dabas un pārējie materiāli iekļauti cenā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu