Vairāk nekā divus gadus pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Rietumiem joprojām nav vienotas stratēģijas. Lai gan Rietumvalstis ir piegādājušas ārkārtīgi nepieciešamos ieročus un munīciju, tās īsti nav darījušas neko vairāk, lai reaģētu uz Ukrainas pārējām vajadzībām.

Kāda būtu efektīva stratēģija? Vispirms Rietumvalstu valdībām ir jānosaka kopīgi mērķi. Ukrainai ir jāpadzen Krievijas spēki un jāatgūst visas teritorijas, ko tā zaudējusi kopš 2014. gada; Krieviju ir jāpiespiež samaksāt kara reparācijas, lai kompensētu Ukrainai zaudējumus (Pasaules Banka lēš, ka atjaunošana nākamajā desmitgadē izmaksās aptuveni 500 miljardus ASV dolāru); tūkstošiem ukraiņu, kuri ir deportēti uz Krieviju, ir jāļauj atgriezties mājās; un desmitiem tūkstošu aizdomās turēto Krievijas karavīru par kara noziegumiem ir jāsauc pie atbildības un jāsoda.

Rietumi vairs nevar aprobežoties ar solījumiem atbalstīt Ukrainu "tik ilgi, cik tas būs nepieciešams". Tā vietā, lai atturētu Ukrainu no uzbrukumiem Krievijas stratēģiskajiem un militārajiem objektiem, Rietumiem būtu jāatbalsta šādi triecieni.

Zaudēt karu ir labākais, kas varētu notikt ar Krieviju.