Saistībā ar zivju masveida bojāeju VVD rīcībā konstatēti nebūtiski pārkāpumi komunikācijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saistībā ar zivju masveida bojāeju Ičas upē Valsts vides dienesta (VVD) rīcībā ir konstatēti nebūtiski pārkāpumi komunikācijā, bet «lielās līnijās» viss ticis darīts pēc procedūras, LNT raidījumā «900 sekundes» atzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP).

Kā ziņots, oktobra beigās Sprūdžs pauda bažas par VVD rīcības savlaicīgumu saistībā ar zivju masveida bojāeju Ičas upē, tāpēc viņš uzdeva pārbaudīt, vai VVD amatpersonas ir ievērojušas kārtību, kādā sabiedrība jāinformē par negadījumiem vidē, un vai tās ir savlaicīgi vēstījušas par Ičas un Aiviekstes upē nonākušo piesārņojumu.

«Attiecībā uz savlaicīgu rīcību ir bijuši nebūtiski komunikācijas pārkāpumi, kas saistīti ar to, ka informācija man personīgi nonāca piecarpus stundas vēlāk, nekā tai bija jānonāk. Attiecīgi, tiklīdz informācija nonāca pie mums, mēs pieņēmām lēmumu informēt medijus. Tad mēs būtu informējuši piecas stundas ātrāk. Šajā gadījumā tam izšķirošas nozīmes nav. «Lielās līnijās» viss ir kārtībā un viss ir darīts pēc procedūras. [..] Iedzīvotāji ir tikuši informēti,» pastāstīja Sprūdžs.

Viņš piebilda, ka speciālisti patlaban turpina darbu, lai noskaidrotu precīzus zivju masveida bojāejas apstākļus un iemeslus. Sprūdžs pauda cerību, ka ziņas par Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) mācību iespējamo saistību ar upes piesārņojumu neapstiprināsies.

Kā ziņots, oktobra otrajā pusē Balvu novadā, Ičas upē, tika konstatēta masveida zivju bojāeja. Bojātas zivis tika atrastas arī Aiviekstē, kurā ietek Iča.

VVD joprojām izmeklē, kas vainojams zivju bojāejā. Kā viena no iespējamajām versijām izvirzīta, ka upē varētu būt nonākušas ugunsdzēsības putas no VUGD mācībām, kas šajā apkaimē notika septembra otrajā pusē. VUGD gan ir pārliecināts, ka nekādus pārkāpumus nav pieļāvis, jo mācībās lietotās putas ir sertificētas un tiek plaši izmantotas daudzviet Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu