Bērziņu pārsteidz izmaiņas uzturēšanās atļauju lietā (112)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļā Saeimā pieņemtie Imigrācijas likuma grozījumi, ar kuriem tiek mainīti nosacījumi termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanai ārzemniekiem, ir ļoti pretrunīgi un pārsteidzoši, intervijā Latvijas Radio šorīt sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

«Es pirmo reizi saskāros ar tik pretrunīgām un pretēji strādājošām normām,» norādīja Bērziņš. Viņš paskaidroja, ka pretrunas esot tajā, ka no vienas puses tiek palielināta iegādājamā nekustamā īpašuma minimālā vērtība, kādai jābūt, lai ārzemnieks varētu saņemt termiņuzturēšanās atļauju Latvijā, bet

no otras puses tiek noteikts, ka par 50 000 eiro jebkurš var nopirkt piecu gadu uzturēšanās atļauju.

«Tā otrā [norma] būtībā iznīcina pirmajai jēgu. Tad visi šie patriotiskie stāsti par to, ko mēs aizsargāsim, ko mēs darīsim... Man nekādi tas nekļaujas kopā!» nobažījies prezidents.

Viņš atzina, ka sabiedrība un uzņēmēji ļoti aktīvi pauž savu viedokli par pieņemtajām izmaiņām Imigrācijas likumā. «Līdz šai dienai Prezidenta kancelejā notiek ļoti aktīvs darbs, [..] lai spētu šos viedokļus kaut cik uzņemt un apkopot,» norādīja Bērziņš, piebilstot, ka šis darbs droši vien turpināsies līdz nedēļas beigām.

Neatbild, vai grozījumus izsludinās

Intervijā Latvijas Radio Valsts prezidents tieši neatbildēja uz jautājumu, vai izsludinās Saeimas pieņemtos grozījumus Imigrācijas likumā.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā, šorīt Bērziņš tikās ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu, lai pārrunātu minētos likuma grozījumus.

Valsts prezidents uzsvēra, ka joprojām tiek vērtēti visi saņemtie un ienākošie argumenti «par» un «pret» grozījumiem, kuru šajā gadījumā esot pat daudz vairāk nekā Pilsonības likuma grozījumu sakarā.

Lēmums par iespēju prasīt likuma otrreizēju caurlūkošanu Valsts prezidentam ir jāpieņem desmit dienu laikā. Šis termiņš beidzas svētdien, 10.novembrī.

Kā ziņots, pirms nedēļas Saeima galīgajā lasījumā pieņēma Imigrācijas likuma grozījumus, apstiprinot koalīcijas panākto kompromisu termiņuzturēšanās atļauju jautājumā.

Komentāri (112)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu