Vozņaks: ja man būtu teikšana, Apple draudzētos ar Google (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Intervijā britu raidsabiedrībai BBC Apple līdzdibinātājs Stīvs Vozņaks atklājis, ka gadījumā, ja kompānijas vadītājs būtu viņš, nevis Tims Kuks, Apple mobilajās ierīcēs būtu sastopami arī Android labumi.

Apple līdzdibinātājs atklājis, ka tad, ja pēc Stīva Džobsa nāves Tims Kuks būtu saglabājis savu līdzšinējo amatu un kompānijas stūri savās rokās būtu ņēmis Vozņaks, Apple un Google būtu tuvi partneri; kompānijas dalītos inovācijās, neslēptu zināšanas viena no otras, iPhone saņemtu labākās Android sistēmas sastāvdaļas, savukārt Android mobilās ierīces iegūtu tās maģiskās sastāvdaļas, kas spēj apdullināt miljoniem cilvēku visā pasaulē.

«Es vēlētos, lai Apple un Google nākotnē ir partneri,» BBC sacījis Vozņaks.

Uz jautājumu, cik reāla ir varbūtība, ka viņa vēlmes jelkad varētu piepildīties, Vozņaks atbildējis: «Es nezinu. Ja es būtu tur, tas būtu visnotaļ ticami. Iespējams, es kļūdos. Visticamāk, ir daudz tādu biznesa lietu, ko nezinu. Noteikti arī jāpatur prātā, ka kompānijai ir jābūt pelnošai.»

«Esmu pārliecināts, ka pasaulei būtu jābūt tādai, kurā ir pienākums savu produkciju licencēt par godīgu samaksu. Ir labas lietas, ko es redzu Samsung un ko es vēlētos redzēt arī savā iPhone. Es vēlos, lai Apple varētu inovācijas izmantot un tās arī izmantotu. Nedomāju, ka Samsung varētu mūs apturēt.»

Tajā pašā intervijā Vozņaks arīdzan min, ka Apple piedāvājumā labprāt redzētu atvāžamu viedpulksteni. Vozņaks vīzijā redz ierīci, kas cieši apkļauj plaukstas locītavu un ielektu saujā ar vienu strauju rokas kustību. «Es jau trīs, četrus gadus runāju par organisku diožu ekrāniem, ko varētu drukāt uz plastikāta, locīt, rullēt un tamlīdzīgi.»

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu