Bordānu izslēdz no TB/LNNK; partija grib atsaukt no ministra amata (330)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā apvienībā (NA) ietilpstošā partija «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK šodien valdes sēdē pieņēmusi lēmumu izslēgt no partijas tieslietu ministru Jāni Bordānu. MK iekārtas likums paredz trīs iespējas, kā ministrs var tikt atbrīvots no amata - atkāpjas pats, Saeima ministram izsaka neuzticību vai ministru atbrīvo premjers.

Kā TVNET informēja partijas pārstāve Laila Ozoliņa, TB/LNNK valde uzskata, ka Bordāna faktiskā darbība liecina par dalību cita politiskā spēka veidošanā, kas nav savietojams ar atrašanos TB/LNNK.

«Ar Bordānu vairāku mēnešu garumā risinājušās sarunas par viņa turpmāko politisko darbību. Nacionālās apvienības (NA) pārstāvji vairākkārt uzsvēruši, ka Bordāna atrašanās biedrībā «Demokrātiskie patrioti», kas paziņojuši par jaunas partijas veidošanu, nav normāla situācija. Politiķis arī atteicies dot solījumu, ka gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nekandidēs no kāda cita politiskā spēka. Ņemot to vērā, TB/LNNK valde lēmusi par Bordāna izslēgšanu,» paziņojumā medijiem norāda partija.

NA norāda, ka laikā, kad apvienība pabeidz patriotisko spēku konsolidācijas procesu, situācija, kurā viena no apvienības publiskajām amatpersonām veido jaunu partiju, ir neloģiska un absurda.

Bordāns pats atsakās atkāpties

NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš ziņu aģentūrai BNS pastāstīja, ka Bordāns no NA piektdien tiks izslēgts par dalību jaunas partijas veidošanā. Taču no ministra amata viņš pats atkāpties negrasās, tādēļ NA lūgs, lai ministru atbrīvo premjers.

«Tā nav neuzticība pamatojoties uz kādām profesionālām darbībām, bet tā ir neuzticība no premjera puses sakarā ar to, ka viņš ir zaudējis savas apvienības uzticību,» stāstīja Bērziņš.

NA uzskata, ka jaunu partiju veidošana īsi pirms vēlēšanām sadrumstalo nacionāli domājošo pilsoņu spēkus, un var stiprināt «Saskaņas centra» pozīcijas.

Bordānu ministra amatā varētu nomainīt Baiba Broka

Neoficiālā informācija liecina, ka nākamais tieslietu ministra amata kandidāts varētu būt pašreizējā VL-TB/LNNK Rīgas domes deputātu frakcijas priekšsēdētāja Baiba Broka.

Viņa pati šo informāciju gan noliedza, norādot, ka «nekāda runa par amatiem nav notikusi».

Bordāns: Savu lēmumu paziņošu nākamnedēļ

Savukārt pats tieslietu ministrs Jānis Bordāns savu atbildi par šodienas nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»- «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) lēmumu sniegs jaunnedēļ, jo viņu pārsteigusi forma, kādā partija pieņēmusi lēmumu par viņa izslēgšanu un atsaukšanu no ministra amata.

Bordāns aģentūrai LETA stāstīja, ka viņu pārsteigusi forma, kādā partija var lemt par neuzticības izteikšanu ministram, jo viss viņa darbs ir bijis atbilstošs partijas programmai.

Nevar runāt par partiju, kas neeksistē

Ministrs piebilda, ka

patlaban negribētu minēt iemeslus viņa izslēgšanai no partijas, bet Bordāns tos nevar nesasaistīt ar maksātnespējas procesa jautājumiem.

Viņaprāt, šis varētu būt būtiskākais iemesls, nevis runas par partiju, kuras nemaz neeksistējot.

Bordāns paskaidroja, ka viņam vēl jāsaprot dažādas nianses jautājumā par viņa izslēgšanu, līdz ar to plašākus komentārus un savu nostāju viņš varēs sniegt jaunnedēļ.

Komentāri (330)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu