Ķīnas ziņu aģentūra: ASV politiķi pasauli turēja par ķīlniekiem (10)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV politiķi krīzē saistībā ar valsts parādsaistību griestu paaugstināšanu pārējo pasauli turējuši par ķīlniekiem, ceturtdien vēsta Ķīnas ziņu aģentūra «Siņhua».

Šādus komentārus aģentūra publiskojusi aptuveni stundu pēc tam, kad ASV prezidents Baraks Obama parakstīja likumprojektu, kas paredz nodrošināt iespēju valstij aizņemties un atjaunot valdības darbu.

«ASV dibinātāji izveidoja Kongresu varas līdzsvaram,» norāda «Siņhua». «Viņi apgrieztos kapā otrādi, ja viņi redzētu, ka viņu nodoms tiek izmantots politiskajām nesaskaņām.»

«Lai arī viņi skaidri apzinājās maksātnespējas šausmīgās sekas ASV ekonomikai un pārējai pasaulei, demokrāti un republikāņi līdz pēdējam brīdim ķildojās savu atbalstītāju interešu labā,» vēsta ziņu aģentūra.

«Siņhua» uzskata, ka ASV valdības darbības apturēšana, maksātnespējas draudi un tirgošanās ap šo situācija demonstrē, ka «pats Kongress ir kļuvis par problēmu.»

«Šāda veida nesaskaņas nozīmē, ka ASV iekšzemes politiķi pārējo pasauli tur par ķīlniekiem,» piebilst aģentūra.

Ķīnai ir pasaulē lielākās ārvalstu valūtas rezerves, no kurām lielāko daļu veido dolāri, kā arī tā ir lielākā ASV obligāciju ārvalstu turētāja ar 1,28 triljoniem dolāru (663,04 miljardiem latu).

«Šī sāga Vašingtonā sniedz ASV kreditoriem mācību - ASV politiķi ir gatavi cīnīties cits ar citu uz obligāciju turētāju interešu rēķina,» norāda «Siņhua». «ASV valdības obligācijas varētu vairs nebūt drošas investīcijas, un iekšzemes vai ārvalstu investoriem vajadzētu pievērsties plānam B.»

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu