TV3 un LNT turpmāk būs maksas kanāli (554)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kompānija MTG pieņēmusi lēmumu mainīt kanālu TV3 un LNT juridisko statusu un no 2014. gada 1. janvāra savus kanālus raidīs tikai maksas platformās.

Šāds lēmums pieņemts nestabilās situācijas dēļ nozarē pēdējo gadu laikā.

«Mēs uzskatām, ka šīs izmaiņas nāks par labu skatītājiem, jo mēs varēsim vairāk līdzekļu ieguldīt Latvijā ražota satura izveidē.

Turklāt televīzijas darbību būtiski ietekmē skatītāju paradumi un jaunākās tehnoloģiju tendences, kas liek mums skeptiski raudzīties uz piecu gadu ilga līguma slēgšanu par bezmaksas apraidi,» lēmumu skaidro MTG TV un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena.

Viņa skaidro, ka juridiskā statusa maiņa ļaus nākamgad kanālos TV3 un LNT palielināt Latvijā veidoto oriģinālsaturu par aptuveni trešdaļu, kas kopā ar kvalitatīvu ārzemju saturu veido LNT un TV3 pievilcību.

Šīs izmaiņas skars 6-7% skatītāju, kuri pašlaik televīziju skatās tikai bezmaksas apraidē.

Skatītāju skaits nesamazināšoties būtiski

Zūzena portālam TVNET skaidroja, ka īstermiņā šāds MTG lēmums varētu samazināt skatītāju skaitu, taču ilgtermiņā skatītāju skaita samazinājums nebūs tik būtisks.

Viņa lēsa, ka daļa skatītāju, kuri līdz šim skatījās TV3 un LNT bezmaksas apraidē, turpmāk to darīs par maksu.

Turklāt abi kanāli plāno palielināt investīcijas vietējā satura attīstībā. Ar lokālo saturu varētu izdoties piesaistīt arī tos cilvēkus, kuri līdz šim abus kanālus neskatījās, Zūzena lēsa.

Saglabās abus kanālus

Viņa arī akcentēja, ka šis lēmums nekādā gadījumā nenozīmē, ka MTG Latvijā tuvākajā laikā varētu piedāvāt tikai vienu kanālu - vai nu LNT, vai TV3. Noteikti tikšot saglabāti abi kanāli. Par to vispār neesot jautājumu.

Tā kā skatītāju skaita samazinājums tiek prognozēts samērā mazs, tas būtiski neietekmēšot LNT un TV3 reklāmas ieņēmumus un daudzumu.

Komentāri (554)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu