SC piekāpšoties pensiju indeksācijas jautājumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partiju apvienība "Saskaņas centrs" (SC) ir gatava piekāpties pensiju indeksācijas jautājumā, ja saņems garantijas, ka tās tiks indeksētas 2013., 2014.gadā., tomēr politiskais spēks joprojām pozicionējas kā klasiski kreisa partija ekonomikas jautājumos, šodien diskusijā Latvijas Radio sacīja viens no SC līderiem sacīja Andrejs Klementjevs.

SC grib budžetu ar deficītu 2,5% apmērā

No pensiju indeksācijas idejas kā tādas SC atteikties nevar, un tās prioritātes būs pensijas, pabalsti, bezdarbs un demogrāfija. Partiju apvienība arī sagaida, ka Vjačeslavs Dombrovskis (ZRP) un Zatlera reformu partija atteiksies no iecerētās pazemināto pievienotās vērtības nodokļa likmju paaugstināšanas, kas bija plānota trīs gadu laikā.

SC arī ir gatavs pieņemt budžetu ar deficītu 2,5% apjomā no iekšzemes kopprodukta, jo jaunajai valdībai nebūs laiks izveidot budžetu ar citādāku deficīta lielumu - tam par iemeslu ir tas, ka pašreizējā valdība jau būs sagatavojusi konkrētu budžeta projektu.

"Vienotībai" un SC atšķirīgi redzējumi

Savukārt viena no "Vienotības" līderēm Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka "Vienotībai" koalīcijas veidošanas sarunās būs principi ar trīs šķautnēm - pirmā no tām būs stabila valsts attīstība ekonomikas jomā. Pašlaik SC 4000 zīmju programma ir klajā pretrunā ar "Vienotības" ekonomikas programmu.

Tāpat ir jāaizstāv nacionāla valsts, vairojot patriotismu un nacionālo pašapziņu, un nevar būt runa, ka par šiem jautājumiem tiek pasludināts moratorijs. Tāpat arī ļoti svarīgs ir tiesiskums - uz attīstību vērsta Latvija nevar pastāvēt, ja tai nav tiesiska pamata. SC gadījumā nav tāda īsta skaidrība, kāpēc balsoja tā pret Aināra Šlesera (LPP/LC) mājvietas kratīšanu, uzsvēra "Vienotības" līdere.

Apšauba, vai Urbanovičs un Ušakovs īstie kandidāti

Āboltiņa arī apšaubīja, ka abi SC publiski nosauktie premjera kandidāti - SC līderi Nils Ušakovs un Jānis Urbanovičs - varētu būt īstie SC kandidāti. Viņa piebilda, ka "Vienotībai" būtu grūti iekšēji vienoties strādāt valdībā, kuru vadītu SC premjers.

Zatlera reformu partijas līderis Valdis Zatlers, savukārt norādīja, ka ir jāizveido valdība, kas spēj būt ilgtspējīga un spēj uzrakstīt tādu deklarāciju, kura tiks izpildīta, nevis paliks uz papīra. Viņš arī norādīja, ka ir jāuzzina, kāda ir SC īstā pozīcija ekonomiskajos jautājumos, jo pirms vēlēšanām tā bieži mainījās.

SC gūts pārsvaru

Jau ziņots, ka Saeimas ārkārtas vēlēšanās apvienību "Saskaņas centrs" atbalstījuši 28,54%, Zatlera reformu partiju - 20,78% un "Vienotību" - 18,81% vēlētāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati, saskaitot balsis 1022 no 1027 iecirkņiem valstī.

Par apvienību "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK nobalsojuši 13,85% jeb 125 880 vēlētāju un par Zaļo un zemnieku savienību - 12,14% jeb 110 331 vēlētāji, bet pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu