Bērni priecājas par 1.septembri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Priecīgi skolēni un smaidīgi skolotāji. Zinību dienas svinētāji šodien pieskandina ne tikai savu skolu pagalmus, bet arī daudz plašāku apkārtni. Svinīgi saposušies bērni un jaunieši 1.septembrī pastaigājas pa galvaspilsētas ielām, radot svētku sajūtu arī tiem rīdziniekiem, kuri nav saistīti ar skolu.

Portāls TVNET novēroja, ka jau no agra rīta - vēl pirms pulksten 7 - daļa skolēnu devās uz skolu.

Puķu pušķiem rokās, jaunām mugursomām plecos, jaunāko klašu audzēkņi apņēmīgi soļoja skolas virzienā.

Dūšīgi tipinot pie mammas rokas, viņi smaidīja un priecājās.

Svinīgi saposto bērnu acīs bija manāma zinātkāre un vēlme sastapt pa vasaru neredzētos klasesbiedrus.

Bērni saposti svinīgi un skaisti

Vairums jaunāko klašu skolēnu šodien tērpti baltās blūzītēs un kreklos, kā arī tumšos svārciņos un biksēs. Savukārt vecāko klašu skolēnu apģērbā bieži vien dominē arī citi toņi, piemēram, meitenēm tradicionāli rozā vai klasiski pelēkais un brūnais.

Manāmi arī rūtaini un svītraini apģērba gabali.

Īpaši glīti un akurāti šorīt izskatās bērnu pulciņi pie skolām, kuru audzēkņi valkā vienādas vai līdzīgas formas.

Valsts prezidents sveic siguldiešus

Valsts prezidents Andris Bērziņš šorīt ar emocionālu svētku uzrunu svinīgi atklāja mācību gadu Siguldas pilsētas vidusskolā. Šīs skolas ēkā valsts prezidents savulaik pats beidzis skolas gaitas. Uzrunā viņš minēja, ka spilgti atceras sevi mācāmies šajās telpās. Skolas laika atmiņas valsts prezidentu aizkustināja līdz asarām. Siguldas pilsētas vidusskolas svētku rītā piedalījās arī Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. Pēc vidusskolas apmeklējuma valsts prezidents devās uz Siguldas valsts ģimnāziju.

Foto: TVNET

Ar ziediem sveic skolotājas

Bērni un jaunieši visā Latvijā apsveic viens otru ar jauno mācību gadu, direktori vēl labas sekmes, bet skolotāji iedrošina un uzmundrina.

Skolotāji saņem dažādus skolēnu atnestos ziedu pušķus - tajos dominē asteres, gladiolas, saulespuķes un citi rudens ziedi.

Nelieli sastrēgumi

Lai arī no agra rīta satiksme galvaspilsētā bija mierīga - visas ielas bija viegli un ātri izbraucamas, vēlāk tās pieplūda pilnas ar skolēniem un viņu tuviniekiem, dažviet radot arī nelielus satiksmes sastrēgumus.

Pilsētā šodien ir krietni vairāk policistu un to automašīnu.

Īpaši vērīgi likumsargi uzmana situāciju pie skolām. Tāpat policisti dežurē vietās, kur ikdienā viņus parasti nemana.

Arī sabiedriskais transports ir ievērojami pilnāks nekā citas dienas.

Portāls TVNET novēl jums jauku 1.septembri un veiksmīgu jauno mācību gadu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu